Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2017 09:47 - Как храним дезинформаторите от БНТ, БНР и БТА?
Автор: radiovisioner Категория: Бизнес   
Прочетен: 851 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Бюджет за 2017 г.

БНТ   65 000 000 лв.

БНР    42 200 000 лв.

БТА   4 000 000 лв.

 

Българите трябва да осъзнаят, че ги манипулират с техните пари

 

image

Снимка: Фейсбук, Владимир Каролев

За разлика от частните медии, държавните задължително трябва да обслужват българските интереси. От най-малката до най-голямата партия би следвало да са еднакво отразени. Те се обиждат като им кажеш, че са държавни и се самонаричат обществени, но са на издръжката на бюджета – БНТ, БНР и БТА.

Въпреки, че данъкоплатците плащат за Българска телеграфна агенция, т.е. издържат БТА, често не можеш да се добереш до пълните статии, защото трябва да си платиш, особено ако си медия.

Освен това лидерът на партия АТАКА, която е парламентарно представена от 2005 г., е отразяван през няколко месеца. Последната статия за него е от 5 февруари за регистрацията в ЦИК на коалиция „Обединени патриоти“, а преди това статията, свързана с името му, е чак от 7 ноември 2016 г.

За сметка на това Радан Кънев, който в момента има поне 3 пъти по-малка партия от АТАКА, е отразяван през ден.

БТА е станала като партиен орган на новата партийка „Нова република“.

Всяко трепване на въздуха от персонала й намира място в статиите.

 

3 повече пари получават държавните медии, отколкото партиите

Общият бюджет на БНТ, БНР и БТА е над 111 200 000 лв. годишно. Тъй като партийните субсидии са много гореща тема за същите тези медии и те не искат партиите да получават пари, ще ви покажем едно сравнение.

Годишната сума за държавна субсидия на абсолютно всички партии, които са в Народното събрание, е 35 611 920 лв. Това е над три пъти по-малко, отколкото вземат от държавния бюджет горепосочените медии.

Интересно защо нито една телевизия, освен АЛФА ТВ, не показва този факт?

По принцип трябва да има интерес към обществения бюджет, но изглежда не и в случая.

Далеч по-пикантни теми за журналистите са депутатските заплати и колко струват народните представители на държавата. Оказва се, че депутатите излизат по-евтино, в сравнение с журналистите и редакторите на държавните медии.

Целият бюджет на Народното събрание е по-малко от 50 милиона лева. За него има акредитирани 800 журналисти при 240 депутати.

Интересна е статистиката на Владимир Каролев, която публикува във фейсбук: „ Аз искам ръководството на БНР да бъде още по-смело и да съкрати щата с 50%. БНТ и БНР имат повече служители, отколкото медийните групи на БТВ и Нова умножени по две. Имат служители, колкото HBO и FOX взети заедно. И колкото BBC News. БНТ и БНР имат малко по-малко служители, отколкото ESPN (брандът е на стойност $17 милиарда с приходи около $11 милиарда) и CNN (брандът е на стойност около $6 милиарда).“

Той отбелязва още, че са и любезно уредени с допълнителни доходи по европрограми, които изобщо не влизат в субсидията от над 100 милиона лева, които даваме годишно на държавните медии от нашите данъци.

12 години цензурират Сидеров и АТАКА

image

3 март 2006 г. Над 20 хиляди души на митинг на АТАКА за празника на България. Нито един кадър не излъчиха медиите тогава от това мащабно мероприятие

Защо парламентарна сила, зад която са застанали 400 000 гласа не се отразява? Хората, които са гласували имат право да знаят какво говори техният лидер, да са запознати с дейността на политическа сила, за която са упражнили правото си на глас. Това е конституционно право на информация. То всъщност се нарушава. На първо място от държавната телевизия, която редовно цензурираше вече 12 години изказванията на Волен Сидеров в парламента, както и проявите му като политик. Когато трябва да бъде представен като скандален обаче е първа новина.

На 3 март 2006 г. АТАКА организира най-големия митинг с над 20 хиляди души пред храма „Св. Александър Невски“. Такъв не беше виждан от 1989-1990 година. Присъстваха камерите на всички телевизии, но не излъчиха и кадър след това в новините. Все едно десетки хиляди хора не са се стекли по улиците на София, не са направили шествие по „Витошка“. След време една шефка на медия призна пред Сидеров, че са ги събрали тогава, без да уточнява кой, и са им казали – митинга на АТАКА – не. Затова БНТ, бТВ и Нова тв не дадоха нито кадър.

 

Какво прави БНТ с многомилионните бюджети?

В едно интервю бивш главен счетоводител, финансов и изпълнителен секретар на БНТ Тома Иванов казва, че новините на БНТ имат по-голям щат от целите бТВ и Нова тв и разкрива, че през 2007 г. държавната телевизия си купила апартамент в идеалния център на София. Никой не знае за какво се използвал.

Напуснал е с шумен скандал и обвинение към ръководството на националната медия за изтичането на 10 милиона лева покрай ремонта на Студио 1.

Прокуратурата започва да разследва и предлагат органите да образуват производство за финансови злоупотреби и източване на 34 милиона в БНТ. Сума колкото е цялата издръжка на всички партии в НС. Какво се случи никой не разбира. Има ли изправен на съд за корупция, за злоупотреби?

И около БНР имаше скандали за оскъпени допълнително ремонти. Сигурно и сега ги има, но прокуратурата няма интерес. Вероятно защото тези медии винаги са служили на властта, на силния на деня.

 

Припомняме: И Бойко Василев от „Панорама“ взел 1 милион от „Америка за България“

image

Бойко Василев използва покани в последното си предаване за гост Христо Иванов, партийния шеф на брат му

БНТ получава и странични средства. Разбирахме още през 2014 г. от сайтаhttp://hashtag-bg.com: „И Бойко Василев от „Панорама“ взел 1 милион от „Америка за България“. Проект на водещия е получил парите. През 2011 г. са отпуснати 500 000 за проект, наречен „Светът на живо“ – международна телевизионна програма, а след известно време се отпускат още 500 000 от „Америка за България“. Въпреки, че получават пари от данъкоплатците, те допълнително взимат и от „Америка за България“. Дори на сайта на „Америка за България“ е публикувано, че за 20 документални филма са дали 500 000 лева.

Що за документални филми струват 500 000 лв.?

imageБойко Василев е в Управителния съвет на БНТ. Висшите началници получават грантове от Соросовите фондации. Дали освен за документални филми, не получават пари и за преправяне на редакционната политика на БНТ. Брат му адвокат Румен Василев беше протестър през 2013 г. със съпругата си Ивет Добромирова, която пък беше в кабинета на Марин Райков. Същият Румен Петров сега е в партията на майдановците „Да България“.

Изненадани ли сте, че последната седмица гост в „Панорама“ беше партийният шеф на брата на водещия.

Бойко Василев влезе в нещо като политически инженер и загрижен за партията на брат си.

А в същото време медии се занимават с интригата дали ще се разцепят „Обединени патриоти“, които не дават видими белези да се разцепят.

 

бТВ и Нова тв ни заляха с реформатори преди изборите

Откакто стана ясно, че ще има предсрочни избори бТВ и Нова тв ни заляха с реформатори. Така наречените сини се показваха от сутрин до вечер на екрана в сутрешните блокове, предаванията, новините.

Журналистите нищят през последните седмици основно темата „Радан“. С кого ще се съюзи, какво ще направи. Сън не ги хваща и по темата за новия проект на Христо Иванов. Цял вестник няма да стигне да покажем всички снимки на участията на реформаторите по частните медии.

А данните на социологическите агенции категорично показват, че те дори няма да прескочат 4-процентовата бариера и съответно няма да влязат в следващия парламент.

Екип на АЛФА ТВ потърси мнения на редакторите на предаванията, които ни занимават по цял ден с реформаторите.

Те обаче забраниха по всякакъв начин да им се споменават имената и да им се пускат коментарите в ефир, въпреки че същите хора определят дневния ред на държавата.

Оправданието за честите им гости е, че имало интерес към партиите в Реформаторския блок, заради форума им. Как го измерват този интерес не стана ясно. Не стана ясно и защо не канят гости от АТАКА и БСП, например. Двете партии също имаха форуми и конгреси.

Но щом казват, че има интерес, може би трябва да им повярваме. Простата логика показва, че частните медии не могат да си позволят да губят средства от рекламодателите, които им изсипват милиони, като показват неинтересни неща. За да проверим нагласите на хората направихме анкета в центъра на София. От това, което казват анкетираните следва, че обществото изобщо не се интересува от дясното политическо пространство. Изглежда частните медии не са на пазарен принцип, а получават пари от другаде.

image

imageimageimageimageimageimageimageimageimage




Гласувай:
1



1. merlin68 - Мда, така си е. . . за съжаление. Те ни ...
01.08.2017 01:04
Мда, така си е... за съжаление. Те ни лъжат, ние им плащаме - демокрация.
цитирай
2. apostapostoloff - Търчаха от студио в студио тия шапшали
02.08.2017 19:37
и най- накрая не влязоха в парламента.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 854241
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930