Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2017 08:34 - Лоша новина за шофьорите: Май вече няма да има германски автомобили!
Автор: radiovisioner Категория: Бизнес   
Прочетен: 296 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 До няколко десетилетия дизеловите и бензиновите автомобили трябва да са излезли от шофьорите. Ще доведе ли до война на автоиндрустията?

Автомобили на германски автомобилни производители май няма да има. Дизеловите автомобили и бъдещето му се решават в Берлин, за да спорят да се намалят замръсяването. Навсякъде по света - някои немски коли се опитват да палят като е лошо време, и/или БМВ-та шумят до стотици метри.


imageМюнхен, градът на Бе Ем Ве (BMW), обмисля да забрани дизеловите автомобили с "шокиращи" емисии азотен диоксид, обяви Дитер Райтер, кметът на столицата на Бавария, цитиран от "Ройтерс".


Скандалът с манипулираните данни за отделяния въглероден диоксид от дизеловите автомобили на "Фолксваген" (Volkswagen) постави под въпрос технологията на двигатели и даде тласък на усилията на автомобилопроизводителите да покрият още по-строгите изисквания за намаляване на емисиите азотен диоксид.


Колкото и да ми се иска да избегнем такива забрани, мисля, че е просто немислимо да продължим без тях в бъдеще, каза днес мюнхенският кмет пред вестник ""Зюддойче цайтунг".



На въпрос за най-новите данни за емисиите азотен диоксид в Мюнхен той отговори: "Резултатите са шокиращи, никой не очакваше това."


Щутгарт, домът на "Мерцедес-Бенц" (Mercedes-Benz) и "Порше" (Porsche), се подготвя да се освободи от някои автомобили от догодина.


Между 133 000 и 170 000 автомобила може да бъдат засегнати в Мюнхен в зависимост от това колко строга ще бъде забраната, посочва изданието. Колите, които отговаря на най-новите изисквания за отделени вредни газове - Евро 6 (Euro 6), ще бъдат изключени от забраната.


Около половината от автомобилите, продадени в Германия, бяха на дизел, преди да избухне "Дизелгейт", макар че оттогава пазарът на дизеловите автомобили се е свил.


Заради силното търсене на дизелови автомобили на местния пазар заради горивната ефективност на технологията трите най-големи германски автомобилопроизводителя по традиция инвестират много в дизелови заводи и разработки.


Перспективата за забрана на дизеловите автомобили се възприема като засягаща предимно пазара на използвани коли.


Говорител на BMW заяви, че по-добрият подход за по-чист въздух е да се стимулира притежаването на електромобили, а не да се забраняват дизеловите. Федералното правителство в Берлин също е против това отделните провинции и градове да налагат забрани на колите с дизелови двигатели. "Това е погрешен политически подход", каза в сряда говорител на транспортното министерство.

Източник: dnevnik.bg




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 857683
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930