Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2018 13:57 - Екипът на "Инерком": Ще се произнесе е по сделката за срок от 25-35 дни
Автор: radiovisioner Категория: Бизнес   
Прочетен: 173 Коментари: 0 Гласове:
0



Преди откриването на конференцията "Ролята на неправителствените организации за подобряване на енергийната политика и нормативната база в областта на енергетиката – предизвикателства пред Югоизточна Европа", в която участие ще вземат министърът на енергетиката Теменужка Петкова и зам.-председателят на ЕК Марош Шефчович, изявление пред медиите направиха Веселин Захариев и Милена Стоева от екипа на "Инерком" - фирмата на Гинка Върбакова, която сключила сделката за покупката на "ЧЕЗ България", предаде novini bg.

Не смятаме, че Еврокомисията е необходимо да се намесва в една чисто търговска сделка, заяви Стоева.

Вчера от медиите разбрахме, че е сформирана комисия в Народното събрание за сделката за ЧЕЗ. Все още нямаме необходимата информация това под каква форма би могло да се отрази. Продължаваме да водим разговори с банките в конструктивен план – какво ще е финансирането, какви ще са следващите стъпки. За тази комисия все още не сме реагирали и те не са реагирали спрямо нас, посочи Захариев.

Милена Стоева уточни, че стандартният срок Комисията за защита на конкуренцията да се произнесе по сделката е 25 работни дни, като има възможност той да бъде удължен с 10 работни дни. Всяко искане на документи или допълнителна информация от страна на комисията към нас като заявител ще удължи срока от 10 до 14 дни. Ако Комисията вземе решение да прави разширено проучване, а ние смятаме, че към момента такава процедура не е приложима в нашия случай, процедурата може да бъде удължена и до три месеца, обясни Стоева.

До вчера бяхме фокусирани върху подготовка на уведомлението, тепърва ще фокусираме нашите усилия върху подготовката на анализи, които са необходими да продължат преговорите с Прага, добави тя.

Темата все още е отворена, очевидно, че ще има още новини в една или друга посока. Ако ЧЕЗ каже "не" на влизане на държавата, дори и ние да кажем "да", договорът не може да бъде развален едностранно, каза Веселин Захариев

До голяма степен решението как ще продължи сделката оттук нататък зависи от продавача, заяви Милена Стоева.

Казусът е изключително комплексен, детайлите тепърва ще се дискутират, добави Веселин Захариев. 



Тагове:   ЧЕЗ,   Инерком,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 853050
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930