Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2018 11:27 - 100 г. от края на първата световна война
Автор: radiovisioner Категория: История   
Прочетен: 1215 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Десетки световни лидери пристигат в Париж, за да участват в тържествата по случай 100 години от края на Първата световна война.

Сред тях са Доналд Тръмп, Владимир Путин, Реджеп Ердоган и Ангела Меркел. Ще присъстват и ръководители на общността като генералния секретар на ООН Антонио Гутериш, генералния директор на ЮНЕСКО Одри Азуле и председателят на Европейският парламент Антонио Таяни. Българската делегация води президентът Румен Радев.

Много от тях ще са във френската столица днес, за да участват в организирания от френския държавен глава Еманюел Макрон форум за мир.

В рамките на участието си в Парижкия форум за мир – инициатива, която има за цел да насърчи международното сътрудничество и подобряване на управлението, президентът Румен Радев ще направи изказване, посветено на потенциала на новите технологии да бъдат фактор за задълбочаване на политическия диалог, икономическия растеж и социалното сближаване.



Доналд Тръмп кацна снощи в Париж. В своя туитър Тръмп написа, че е „много обиден“ на Макрон заради изказването му, че ще прави „силна европейска армия“.

„Много обидно, но може би Европа първо трябва да плати своя справедлив дял в НАТО, която САЩ субсидират извънредно много“, написа в „Туитър“ американският президент на пристигане във Франция за среща с Макрон.


Donald J. Trump

@realDonaldTrump
President Macron of France has just suggested that Europe build its own military in order to protect itself from the U.S., China and Russia. Very insulting, but perhaps Europe should first pay its fair share of NATO, which the U.S. subsidizes greatly!

105 хил.
23:10 ч. - 9.11.2018 г.
Информация за реклами в Twitter и поверителност
59,6 хил. души говорят за това
Информация за реклами в Twitter и поверителност
Сигурност

Три години след джихадистките нападения в Париж мерките за сигурност са наистина засилени. Над 10 000 бдят за сигурността през уикенда във френската столица.

В неделя, когато ще е кулминацията на годишнината, се предвижда протест на опоненти на американският президент Доналд Тръмп, на което се очакват хиляди демонстранти. Затова ще бъде изпратена „специална допълнителна охрана“.

Програмата на честванията:

събота

– Околностите на музея „Орсе“, където Еманюел Макрон ще направи работна вечеря

– Филхармонията в Париж, където се организира концерт

неделя

– районът на Триумфалната арка, където ще се провеждат церемониите:

околностите на Poste Dauphine ще бъдат неутрализирани от 7 до 13 часа

Boulevard Pйriphйrique: трафикът ще бъде неутрализиран между вратите на Muette и Pantin от 13:00 до 16:00 ч. местно време

Гранд Хале де ла Вилет – Place de la Rйpublique, където в 14 часа м.в. се организира демонстрация на опоненти на Доналд Тръмп. Очаква се няколко хиляди души.

Зрителите на Informator TV също ще са свидетели на историческата годишнина.

Специалната програма започва в 10:00 часа с водещ Светослав Ангелов. Как световните лидери почитат, цялата церемония, както и събеседници в студиото ни – всичко това утре НА ЖИВО! Събитията в реално време ще следим и тук на сайта ни. 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 853733
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930