Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2018 12:28 - За една особеност на астралния свят или защо близнаците, даже и когато са разделени, усещат, че нещо се случва с другия
Автор: anthroposophie Категория: История   
Прочетен: 1039 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 26.01.2019 21:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Из лекция на Рудолф Щайнер, изнесена на 21 oктомври 1908 г. и публикувана в СС 107 “Духовнонаучнa антропология”  


“Вече съм подчертавал на различни места, че астралността има съвсем различни закони, включително и различни пространствени закони, от тези на физическия свят… Ако имаме едно физическо тяло, независимо дали е растение или животно, ние трябва да го смятаме за нещо обособено в пространството, нямаме право да смятаме за част от това тяло, нещо, което е отделено пространствено от него. Там, където има пространствено разделение, трябва да се говори за различни тела. Само ако има пространствена връзка, може да се говори за едно единствено тяло.   

Но в астралния свят нещата не стоят така, особено в тази част, която прави възможно възникването на животинското царство. Там действително астрални образувания, живеещи разделени едно от друго, могат да образуват една цялост. Тук в една част от помещението може да има едно астрално образувание, а в друга част - друго, което пак е пространствено обособено. Но въпреки това тези две астрални образувания, които не са свързани даже и от най-малката чертичка, могат да образуват едно единно същество. Да, възможно е три, четири или пет такива пространствено обособени обекта да са свързани. Даже e  възможно да се случи следното – да предположим, че има едно такова астрално същество, което даже не е физически въплътено. Тогава може да се намери друго същество, което е свързано с него. Вие наблюдавате едното и установявате, че в него се извършва процес, който наричате ‘хранене’, защото се приемат някакви вещества и се изхвърлят други. И докато възприемате това при едното същество, можете да забележите, че в друго едно астрално образувание, обособено в пространството, се извършват процеси, съответстващи напълно на храненето в първото. От едната страна съществото яде, от другата възприема вкуса. И макар че няма пространствена връзка между двете, процесът в едното образувание съответства напълно на процеса в другото. Така обекти, обособени в пространството, могат да бъдат вътрешно свързани. Да, случва се сто астрални образувания, които са много отдалечени, така да зависят едно от друго, че процесите в едното да се извършват по съответния начин и в другите.   

Вие можете да откриете отзвук от тези астрални качества и при същества на физическия план. Навярно сте чули, че при близнаците съществува един особен паралелизъм. Това се дължи на факта, че докaто те пространствено са отделени един от друг, в астралните си тела са останали свързани. И когато в астралното тяло на единия се случва нещо, то не може да се извърши само за себе си, а се проявява също и в астралната част на другия близнак.  

Астралът даже и там, където се проявява като растителна астралност, има тази особеност на зависимост при обекти, които са напълно разделени един от друг в пространството. Чули сте примерно по отношение на растителния свят за това, че виното в бъчвите започва да проявява признаци на един много специфичен процес, когато пак настъпи времето на  гроздобера. Тогава онова, което предизвиква узряването на новото грозде, става пак забележимо, дори и в бъчвите.”



Гласувай:
4



1. codetroina - здр, ноо това не е точно така..
18.12.2018 13:46
аз съм Близначка..
това,че Близнаците са били..въплатени едновременно..в трето физ Измерение..
не означава, че те имат резонираща честотта помежду си..
Резонанса се обуславя от съвсем др.причинно следствени връзки..
през време на дългия Път на Душите, и инкарнациите..

аз, например ,съм в Синергия с моя малък син..
а със сестра ми/Близначката/ нямам такава връзка...
интересно ми беше, благодаря!
цитирай
2. anthroposophie - Страхувам се, че нещо не сте разб...
18.12.2018 14:17
Страхувам се, че нещо не сте разбрали. В цитата става въпрос за една особеност на астралния свят, където има връзки, които в материалния свят не са доловими за сетивните ни възприятия. Отзвук от тези връзки може да се прояви на физическия план при близнаци, както и много често става. Това е така, защото астралност има и при човека - освен физическо тяло, имаме етерно, астрално тяло и аз (поне на този етап).
цитирай
3. milady - може и да греша, но това прочетох,
19.12.2018 11:41

това и коментирам..
иначе, Всичко е сеързано със Всичко..по всяко Време..
и, на Всички нива..
така мисля...за Холограмната Вселена, и Нивата на КАТАРА мрежата..
благ.за отговора
Юлия
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anthroposophie
Категория: История
Прочетен: 823944
Постинги: 458
Коментари: 15
Гласове: 6141
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031