Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2018 16:54 - ОТВОРЕНО ПИСМО ДО БЪЛГАРСКИТЕ ЖУРНАЛИСТИ
Автор: bosia Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3427 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 25.09.2018 15:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 КОГАТО ТРЪГНЕШ "ПО АКЪЛА" НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ-ТРЪГВАШ ПОДИР ТОРНИЯ БРЪМБЪР

Тези дни ми си наложи да престоя малко в болница по спешност поради сериозни последствия от гладната ми стачка. Така се отложи написването на това писмо. Разбира се, сега не съм оздравял, но успях да използвам част от почивните дни и да стигна до компютъра си.

                               О   Т   В   О   Р    Е    Н    О        П    И    С    М    О

ДО БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ, КОИТО РАБОТЯТ В МЕДИИ И НАРИЧАТ СЕБЕ СИ                                                                           ЖУРНАЛИСТИ

Разбира се, както казва Швейк, между къклицата винаги ще се намери някое здраво зърно пшеница. Така е и с българската журналистика. Дори мога да кажа, че има няколко медии, които могат да се нарекат такива. Но основната част от медиите , включително т. нар. "Обществени" медии обслужват възможно най-сервилно престъпната власт на търговските дружества ГЕРБ и "Обединени патриоти", които по неизвестни причини са регистрирани не в списъка на ОПГ в прокуратурата, а по закона за политическите партии.
Сега ще ви разкрия една малка тайна, която разкрива истинското лице както на т. нар."политици", така и на т. нар. "журнаГлисти".
На последното заседание на "Временна комисия за разглеждане на постъпили сигнали от граждани за обучението и изпитите на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство" тя бе превърната в тояга срещу мен.  Бяха привикани служители на МВР, които разглеждаха не постъпили "сигнали от граждани за обучението и изпитите на кандидатите за придобиване на правоспсобност за управление на МПС". По незнайни причини граждани не бяха споменати. Беше спомената една фамозна, щях да кажа селянка, но няма да го кажа, журнаГлистка на име Илияна Беновска, която поискала от комисията да каже дали не ми е отнета шофьорската книжка за злоупотреба с алкохол. 
Това, разбира се, е извън правомощията на комисията, но на дядо Коледа, който пренася чувалите с фалшивите бюлетин му дреме на дедовия, че тази комисия е създадена за съвсем друго нещо, което е тежко корупционно престъпление и вследствие на него се избиват и осакатяват хиляди и хиляди български граждани. Така ролята на комсията беше грубо подменена и се занима с отнемането на точки от моята шофьорска книжка.
Прочее, когато разбрах сам това преди 8 години сам отидох и върнах книжката си в КАТ, въпреки, че именно тогавашният шеф на КАТ ме съветваше да не я връщам, а да подам незабавно молба да се явя на изпит и да си възстановя точките. 
Човекът, който трябваше да бъде поканен-инж. Иво Кръстев-не беше поканен, въпреки че на предишното заседание именно т. нар. "председател на комисията" беше протоколирал, че ще го направи. Вместо инж. Кръстев бяха поканени ченгета от МВР, които да се занимаят с моите точки-за какво са отнети, къде и от кого. Оказа се, че за престъплние, свързано с алкохол не съм санкциониран. Нямам и престъпление, свързано с катастрофа. Но журнаГлистите  това хич не ги интересува и те заляха интернет, ефира и тоалетните си вестничета с "голямата" новина, че ми е отнета книжката. Дори и не написаха истината, че сам съм си занесъл книжката в КАТ и декларирах, че няма да се явявам на изпит за възстановяване на точки.
При това положение  е още по-странно, че комисия, която трябваше да се занимава с вече бившия министър Ивайло Московски-високо звено от организираната престъпна група за продажба на свидетелства за правоуправление на напълно неграмотни и неумели български граждани, на бежанци и дори на ислямисти, се занимава с мен, който в голяма степен станах създател на тази комисия. Това се нарича ОТМЪЩЕНИЕТО НА КОМПЛЕКСАРА И МАЛОДУШНИЯ БАНДИТ.
В същото време е много странно, че за Московски не се каза и дума. Нито за пиянските му изпълнения, при едно от което уби собствения си син, нито за това, че бидейки зам. министър на транспорта се явява на психоизпит за възстановяване на точки поради отнета книжка по чл. 157 /за системни нарушения/. Това става на 24.11.2010 г. Изключителен шанс за Беновска е да разбере и напише дали книжката му е отнета когато вече е бил зам. министър, а той се е явил на изпит година и два месеца след като е бил вече такъв. Но да искаш от Илияна Беновска принципи и журналистическа етика е все едно да искаш от конската муха да събира мед. Същото се отнася и за дядото с чувалчетата с бюлетини, който, на всичко отгоре, е свързан с транспортната мафия твърде отдавна. Той е бил шеф на директорския борд на "Електротранспорт-София" и на ръководството на "Метрполитен-Сфия" преди да стане депутат за "особените" си заслуги. А те са свързани с европари. Да се иска от такъв човек морал и последоватлност е твърде наивно, да не кажа някоя по-силна дума.
Обръщам се към този тип журнаГлисти-послушковци, които снимат, пишат и пробутват това, което им заповядат управляващите:
Не си мислете, че това ще продължава вечно. Начинът по който живеете и "работите" се нарича "След мен и потоп!" и е показател за много ниска степен на интелеигентност, пълна безотговорност към бъдещето на нацията и отказ от морал.
Харсва ли ви това?




Гласувай:
7



1. ogniangarkov - Конска муха да събира мед? Нокау...
25.09.2018 20:54
Конска муха да събира мед? Нокаутиращо!
Колев, дръж се, но как си?
цитирай
2. bosia - До Оги
25.09.2018 22:55
Важното е как ще променим идиотската ситуация и ще направим държава.
Иначе какво значение има как се чувствама аз, или ити, или който и да е, който има отношение по този въпрос?
Дръжте се вие!
цитирай
3. nedovolen - Прав е Босия. Аз за това телевизия не ...
26.09.2018 06:32
Прав е Босия.
Аз за това телевизия не гледам, вестник не разгръщам /понякога, между редовете/, радио не слушам /само радио1- класическите хитове/, те ми казват колко съм добре.
На всяка гръмка новина по медиите действам обратно и досега не съм сбъркал.

Мед, медии...?
Едно говедо ако срещне цвете, ще го стъпче. Човек ако срещне, ще го откъсне.
Пчелата ще направи от него мед. И светеца и мъдреца не могат да правят мед. Могат само да го ядат. Кой е най-умния?
И каква е връзката с българските граждани журнаГлисти.
цитирай
4. bosia - до недоволен
26.09.2018 10:47
Светецът и мъдрецът ще направят кошер, за да защитят пчелата и никога няма да и вземат всичкия мед, за да може да изкара спокойно дългата зима и да има какво да яде и да си гледа птомството.При българските политици и журнаГлисти е обратното.
А ако не ти харесва, че мед и медии имат един корен, можем леко да ги променим.
Например, спокойно можем да казваме мЪдии,а не мЕдии.
Поне у нас това е по-точно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11734229
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031