Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2017 07:31 - ПОДКРЕПА! 13 сдружения в защита за борбата с шумния терор по курортите
Автор: radiovisioner Категория: Новини   
Прочетен: 198 Коментари: 0 Гласове:
0



image

Сдружения за развитието на българския туризъм защитиха вицепремиера Валери Симеонов в борбата му срещу шумовия терор по морето. Организациите изпратиха своето становище на редакционната поща на Флагман.бг и изразяват категоричната си позиция, че шумовата агресия не привлича, а гони туристите от родното Черноморие.


Декларацията е подписана от 13 сдружения от цяла България. Флагман.бг я публикува без редакторска намеса: 

Трябва ли да се спре агресията в България? Не само че да, но веднага!!!

Вицепремиера Валери Симеонов предприе акция срещу шумовата агресия в Слънчев бряг и по Черноморието! Тази негова акция бе забелязана от медиите единствено в Слънчев бряг? Този летен сезон по малките курортни градчета по Черноморието, шумова агресия след 24 часа няма. Там туризмът този сезон бележи ръст, а не спад. Шумовата агресия през нощта, не привлича, а гони туристите!

Много отдавна в Българското законодателство съществуват норми на шумово замърсяване извън обекта, от които произлиза този шум. Има вечерни и нощни стойности. По Европейска директива България беше задължена до сега да изработи шумови карти на населените места. Такива карти няма? До сега нито един политик, не е посмял категорично да обяви война на агресията. Агресията не е само шумова, тя съществува по пътищата, в училищата, в болниците и къде ли не. Естествено е, че агресията може да бъде ограничена с агресивни мерки от страна на държавата. Тя не може да се реши с кръгли маси, семинари, конференции и подобни алабалистики.

Права е председателката на управителния съвет на асоциацията на собствениците в Слънчев бряг, че туристите не бива да бъдат смущавани когато се веселят, но не е права, че шумовата агресия в Слънчев бряг не трябва да се спре през летния сезон. През зимата няма туристи, заведенията, които извършват шумова агресия не работят. Как, питаме тогава държавата ще спре нещо в Слънчев бряг през зимата, щом то е спряно?

Ние живеещите по Черноморието и заети в сферата на туризма и наши приятели от цяла България, подкрепяме вицепремиера Валери Симеонов да се справи с една от агресиите в България. Настояваме всички държавни институции ангажирани по случая, максимално да подкрепят ограничаването или премахването на шумовата агресия.

Този призив за нас е доста странен, защото ние гражданите сме принудени да призовем държавните институции да спазят закона. Странна държава, странни призиви. Важното е най-после ясно да се разбере, че спазването на закона е нормалното поведение във всяка една цивилизована страна. Жалкото е, че в момента в България е прието не спазването на закона да се счита за нормално поведение.

Националната асоциация "Българско Черноморие"
Българска асоциация на собствениците в туризма
Българската асоциация на собствениците на земеделски земи
Национално сдружение за защита на собствениците на имоти
Сдружение "Обединен селски район"
Гражданско сдружение "Хармония"
Гражданска коалиция „Природата за хората и регионите"
Инициативен комитет "За опазване на природата в Шабленското Черноморие"
Инициативен комитет „ Зелени урбанизирани територии „ – гр.Пловдив
Коалиция за устойчиво развитие
Сдружение на собствениците на земи от с. Емона, “Иракли” и с. Баня
Национално гражданско сдружение „Природата за хората"
Независим обществен контрол


Тагове:   Валери Симеонов,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 856468
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930