Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2017 13:50 - Обвинен прокурор ходи с патерици само в съда
Автор: radiovisioner Категория: Новини   
Прочетен: 313 Коментари: 0 Гласове:
0



  Прокуратурата разпореди проверка на медицинските му документи

Има ли измами сред десетките болести на родните арестанти и подсъдими? Прилагат ли се различни хитрини, за да се бавят и отлагат дела, да се облекчават наказания, да се осигурява алиби?

ПО ТЕМАТА
  • image   КРИМИ СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Арестуваха прокурор в съдебната зала
  • Прокурорът, задържан за връзки с банда, остава под домашен арест
  • Оставиха в ареста плевенския прокурор, обвинен в рекет на фирми

Марин Николов проследи поведението на един обвиняем под домашен арест – плевенския прокурор Димитър Захариев, задържан, след като в ефира на NOVA бяха излъчени кадри с обвинените за рекет, Камен Куката и Иво Бокса.

Тримата заедно обикаляли фирми да налагат силова охрана, потвърди обвинението. През юни прокурор Захариев излезе под домашен арест с документи, че е болен от много неща - порок на клапа на сърцето, подагра, асептична некроза на лявата бедрена става, клаустрофобия и страхова невроза след задържането.

На 27 юли той се яви в специализирания съд с патерици и обясни, че имал спешна нужда от 6-месечно лечение в болница заради нова травма – спукал тазобедрена става, докато местел тенекии с мед вкъщи.

На кадри от камера пред дома на Захариев се вижда, че патерици той не ползва нито веднъж за повече от месец преди да отпътува към съда.

От края на юни, когато твърди, че спукал ставата, до сутринта на деня преди делото, той не спира да влиза и излиза на два крака. Патерица вади едва на 26 юли малко след като изпраща гостенка. Вади я втори път на същата вечер, когато слиза от колата свободно, отваря задната врата, оглежда се и започва да куца.

imageimage

На 27-и юли той се явява на делото с двете патерици. На прибиране в Плевен обаче Захариев енергично излиза и подрежда кофите за боклук пред вкъщи. Седмици наред след това той продължава да е подвижен на два крака. 

След като в ефира на NOVA беше излъчено част от разследването на Марин Николов, от прокуратурата съобщиха, че започват спешна проверка на медицинската документация, представена от Захариев и вече са назначили петорна съдебно-медицинска експертиза, която да установи какво е състоянието му. 

Държавното обвинение иска и информация от полицията в Плевен за това доколко Захариев е спазвал мярката "домашен арест". Ако се установи, че той не я е спазвал, прокуратурата ще поиска от съда той да бъде върнат зад решетките.  

Цялото разследване на Марин Николов гледайте тази неделя, точно след централната емисия на Новините на NOVA.



Тагове:   патерици,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 850650
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031