Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2017 12:23 - Разкритата през уикенда банда е свързана с убийство на таксиметров шофьор в "Надежда"
Автор: radiovisioner Категория: Новини   
Прочетен: 133 Коментари: 0 Гласове:
0



 
В началото на годината, на 17 февруари, беше убит таксиметров шофьор в столичния квартал "Надежда". В резултат на това разследване се стигна до арестуването на няколко човека. На две от лицата са повдигнати обвинения. До този резултат стигнахме благодарение работата на прокуратура и всички отдели на МВР.


Това каза на специална пресконференция Емилия Русинова, административен ръководител на Софийска градска прокуратура, която даде подробности за проведената мащабна акция на полиция и прокуратура, при която беше разбита организирана престъпна група"Изключително съм удовлетворен от работата, която свършихме", каза от своя страна главният секретар на МВР Младен Маринов. "Групата е била много добре организирана и убийството на таксиметровия шофьор го показва. Тези хора не са се страхували да използват и репресивни мерки спрямо членове на групата. Този човек е бил част от групата и е замесен в трафика на огромно количество хашиш, най-голямото задържано в България - 14,5 тона. Таксиметровият шофьор не е бил обвиняем по делото за хашиша в спецсъда. Явно сегашният ръководител на групата се е изплашил, че този човек може да проговори и са прибегнели до неговото убийство. Таксиметровият шофьор е бил слабо звено. Единият от задържаните е физическият извършител на убийството, другият е ръководителят", разкри Маринов.

"Тези хора са се занимавали и с контрабанда на цигари. Там също може да говорим за задържането на огромно количество цигари без бандерол. Много съм доволен, че няма никакво изтичане на информация по случая. Работата и разследването бяха много тежки и се спазваше голяма секретност. Знам, че вие искате незабавно информация, но ние трябва да спазваме закона", каза още той.

"Вчера задържахме и четирима извършители на въоръжен грабеж", продължи Русинова. "Обирът е бил извършен сутринта в квартал "Илиянци". Четиримата са нападнали мъж и са му отнели пари и ценности. Благодарение на бързите действия са установени извършителите на грабежа. И четиримата са стари познанйници на органите на реда", разкри тя.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 856309
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930