Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2017 14:19 - Бойко Борисов: Такива пари за образование никога не са давани
Автор: radiovisioner Категория: Новини   
Прочетен: 150 Коментари: 0 Гласове:
0



 Образованието е основен приоритет в нашата програма. Точната сума, която отпускаме за образователната инфраструктура, е  624 млн. лева. Над 400 учебни заведания попадат в програмата, като това означава, че над 250 000 деца ще бъдат засегнати от тази инвестиция.

Това каза на пресконференция в Министерски съвет регионалният министър Николай Нанков, който представи информация за предвидените инвестиции от 624 млн. лв. за подобряване на образователна инфраструктура по линия на управляваната от министерството Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. На пресконференцията участие взеха още премиерът Бойко Борисов, министърът на образованието Красимир Вълчев, спортният министър Красен Кралев. "Парите от тази програма ще бъдат инвестирани в много професионални гимназии. Тези гимназии ще бъдат засегнати от тази инвестиция. Голяма част от средствата ще бъдат за техническо оборудване. Професионалните гимназии са необходими, защото дават така необходимите кадри и работна ръка", обяви министър Вълчев.

Красен Кралев разкри, че с тези средства ще бъдат ремонтирани физкултурните салони, както и редица спортни училища и общежитията към тях. "30% от българските училища нямат физкултурни салони. Работим упорито в тази насока и се надяваме през следващата учебна година този проблем да бъде решен", категоричен беше спортният министър.

Кметът на Бургас Димитър Николов и кметът на Велико Търново Даниел Панов искаха своята благодарност към правителството. Те бяха убедени, че с тази инвестиция ще бъдат категорично подобрени условията в училищната система. Председателят на синдиката на българските учители Янка Такева беше убедена, че с тези евросредства ще може да се подобри и кадровата политика в системата на образованието.

"Полагаме много усилия за ремонтите на детски градини и училища. Тук е министърът, нека той да каже дали за образовние са отпускани такива средства досега. Образованието беше приоритет номер едно в предизборната ни програма. Сега изпълняваме обещанието си. Увеличават се парите за учителите, ремонтират се училища, енергийна ефективност, сменяме осветлението, оправяме физкултурни салони и плувни басейни. Такива пари никога не са давани и няма да се дават. За това европейската солидарност е толкова важна за нас", категоричен беше министър-председателят Борисов.

"Обръщам се към кметовете. Направете си бързо и прозрачно проектите, за да не идват после да ви правят репортажи за некадърни ремонти. Стегнете се и още следващата година родителите на децата да видят видими резултати. Много сектори искат повече средства. Ще намерим и за тях. Изпълняваме стриктно обещанията си в сектор образование. Да, ще построим пътя Асеновград - Пловдив и ще му се радваме веднага. Това, което правим днес с тази инвестиция, ще се изплати и ще й се радваме след след 10-12 години. Най-важното е децата да се върнат в училищата. МОН работи много усърдно по този проблем. Само така ще можем да произведем необходимата ни качествена работна ръка", обяви премиерът.

"Дал съм указания да ми бъдат направени разчети за армията и полицията какви средства може да бъдат отпуснати допълнително в новия бюджет. Тези хора бдят за нашата сигурност. Приходните агенции докладваха сутринта, че нещата със събираемостта вървят много добре", разкри Борисов.



Тагове:   Бойко Борисов,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 856363
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930