Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2017 16:00 - Осъдиха на 29 г. затвор удушилата баба Иванка
Автор: radiovisioner Категория: Новини   
Прочетен: 245 Коментари: 0 Гласове:
0



 
Окръжният съд в Пловдив осъди на 29 години затвор 38-годишната Донка Петкова, която преби и удуши 84-годишната Иванка Кукова.


Ромката се размина с най-тежката възможна присъда - доживотен затвор без право на замяна, тъй като призна вината си, поиска и получи съкратен процес. 

Донка Петкова е обвинена за това, че на 1 февруари т.г. в първомайското село Дълбок извор при условията на опасен рецидив умишлено е умъртвила възрастната жена, като убийството е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, съобщиха от държавното обвинение.

До момента Донка Петкова е осъждана общо пет пъти, включително за грабеж, като за последно излязла от затвора през юни 2014 г. и оттогава заживяла в Дълбок извор. Ромката помагала на баба Иванка в домакинството, а повод да отнеме на живота на бабата се оказал отказът на възрастната жена да й даде 5 лева. Тогава Донка започнала да я бие, удушила я , взела златните обици от ушите й и тръгнала. По-късно обаче се върнала, за да открадне каквото може от дома на убитата.

Прокурорът по делото Галина Андреева поиска възможно най- тежкото наказание "доживотен затвор без замяна". Тя се мотивира с фактите, че Донка Петкова има и предишни обвинения и два пъти е лежала в затвора, като в досието й има още една нападната старица, предаде "Трафик Нюз".

"Затворът очевидно не е превъзпитал тази жена. В нея не е останало нищо човешко, след като заради кутия цигари, тя е отнела човешки живот. Тя функционира на ниво елементарни потребности и очевидно в нея не е останало нищо човешко. Затова тя трябва да бъде изолирана за максимално дълъг срок от обществото!" приключи пледоарията си прокурорът. 

Синът на убитата пък се разплака в съдебна зала и поиска смъртна присъда за обвиняемата. 

"Тази жена е влязла в къщата ми , удушила е майка ми, разбира е главата й! Тя не трябва да живее. Смърт за смърт!", каза Ангел Куков. 

Окръжните магистрати постановиха 25 години за умишленото убийство и 4 години за последвалия грабеж, които се включват в по-голямото наказание. Освен това, заради многократните осъждания а за други престъпления, съдиите  прибавиха още четири години. Така общата присъда, вместо максималната - доживотен затвор без право на замяна, става 29 години "лишаване от свобода". 

Адвокатът на Петкова - Димитър Пенев обяви, че ще обжалва решението. Това може да стане в законовия 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив. 


Тагове:   иванка кукова,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 856439
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930