Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2017 14:29 - Любопитните телефонни разговори на Си Дзинпин – първо с Тръмп и после с Путин
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 1072 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Любопитните телефонни разговори на Си Дзинпин – първо с Тръмп и после с Путин

Пекин / Регенсбург, 27.10.2017

(Забележка: Моят коментар е накрая)

          На 24 октомври 19-ият конгрес на 89-милионната Китайска комунистическа партия приключи своята работа. На него беше избран новият състав на Централния комитет на ККП и Централната комисия на ККП по проверка на дисциплината.

          Заключителното заседание на конгреса (2336 делегата) премина под председателството на генералния секретар Си Дзинпин, който беше избран на този пост за втори мандат. Новият ЦК се състои от 204 члена и 172 кандидат-члена, а Новата Централна комисия по проверка на дисциплината е от 133 члена.

          В променения Устав на ККП са включени идеите на Си Дзинпин за СОЦИАЛИЗМА С КИТАЙСКА СПЕЦИФИКА НА НОВАТА ЕПОХА. Те ще бъдат ръководство за действие на партията наравно с марксизма-ленинизма, идеите на Мао Дзъдун, теорията на Дън Сяопин, важните идеи на т.н. тройно представителство и научната концепция за развитието.

          След приключване на дневния ред Си Дзинпин произнесе реч, а конгресът завърши работата си под звуците на „Интернационала“.

На следващия ден, 25 октомври, Си Дзинпин проведе телефонна беседа с президента на САШ Доналд Трамп, a на 26 октомври – телефонен разговор с президента на Русия Владимир Путин.

Трьмп поздрави Си с успешното закриване на 19 конгрес на ККП и с преизбирането му на поста генерален секретар на ЦК на ККП.

Тръмп заяви, че 19-ия конгрес на ККП е привлякъл вниманието на цял свят, а САЩ също са го следили внимателно и особено това, което е казал Си.

Тръмп отбеляза, че народът на САЩ активно обсъжда неговата предстояща държавна визита в Китай. Той се надявал, че при срещата със Си двете страни ще разменят мнения по въпросите на американо-китайското сътрудничество и други регионални и международни теми, представляващи взаимен интерес.

Си благодари на Тръмп за поздравите и отбеляза, че състоялият се 19-ти конгрес на ККП е очертал грандиозните планове на Китай за бъдещто развитие, наричайки тови конгрес изключително важен. С докладите си на кобгреса Си ясно бил показал, че Китай винаги и неизменно ще следва път на мирното развитие и строго ще се придържа към основаваща се върху принципа на взаимноизгодна стратегия на отвореност, ще увеличава допирните точки на интересите на различните страни и ще съдейства на координацията и взаимодействието на държавите.

Си Дзинпин подчерта, че Китай високо цени развитието на отношенията със САЩ и възнамерява съвместно с американската страна да съдейства на дългосрочното, стабилно и здравословно развитие на междудържавните отношения въз основа на взаимното уважение и взаимната изгода.

„Господин президентът в близко време ще извърши държавно посещение в Китай и аз се надявам да обсъдя в Пекин с Вас планове за бъдещо развитие на китайско-американските отношения и съдействие за още по-голямо развитие на взаимноизгодното сътрудничество със САЩ, за да се дадат на народите на двете страни още по-реални изгоди и да се направи още по-голям принос на народите на двете страни за реални изгоди и да се даде още по-голям принос за мира, стабилността и процъфтяването на планетата“ - заяви Си Дзинпин.

          НА ДРУГИЯ ДЕН – ТЕЛЕФОНЕН РАЗГОВОР МЕЖДУ ПУТИН И СИ ДЗИНПИН

          Путин топло поздрави Си с переизбирането му на поста генерален секретар на ЦК на ККП, а също с успешното провеждене на 19-ия конгрес на ККП.

Той подчерта, че утвърждаването на конгреса на идеите на Си Дзинпин за социализма с китайска специфика на новата епоха е крайно важно. Резултатите от работата на конгреса в пълен размер са продемонстрирали доверието и поддръжката, с която се ползва възглавяваната от Си Дзинпин ККП от страна на широките народни маси на Китай. Си Дзинпин има висок авторитет както в ККП, така и сред гражданите на КНР.

Президентът на Русия чистосърдечно пожела на Си Дзинпин да изведе ККП – най-голямата политическа партия в света – до нови успехи. Отношенията между Русия и Китай са образец за мирно съвметсно съществуване на крупните държави в света. Путин изрази също така намерението си да поддържа тесни контакти със Си Дзинпин, да развива сътрудничеството между Русия и Китай по всички направления и да поддържа близки връзки и координацията по важните международни и регионални  въпроси.

Си Дзинпин благодари на Путин за поздравите и отбеляза, че току-що приключилият 19-ти конгрес на ККП утвърди общия курс и програмата за действие за бъдещото развитие на партията и държавата, което отразява високото ниво на единство на мненията на 89 млн. членове на ККП. ККП притежава както увереност, така и възможностите за това, че ще доведе народа на Китай към реализация на целта в борбата за ВЕЛИКОТО ВЪЗРАЖДАНЕ НА КИТАЙСКАТА НАЦИЯ. Това е  исторически дълг и мисия на Китайската комунистическа партия.

По-нататък Си Дзинпин подчерта, че развитието на Китай е невозможно да бъде отделено от света. Китай и Русия са свързани от всестранни отношения на стратегическо взаимодействие и партньорство и Китай неизменно решително ще задълбочава отношенията с Русия НЕЗАВИСИМО ОТ ПРОМЕНИТЕ В МЕЖДУНАРОДНАТА ОБСТАНОВКА. Китай възнамерява да върви по единна траектория с Русия, да се стреми към още по-голямо развитие на двустранните отношения и още по-големи резултати.

МОЯТ КОМЕНТАР ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА В ТРИЪГЪЛНИКА НА 3-ТЕ НАЙ-МОЩНИ ДЪРЖАВИ:

След като Си казва на Тръмп, че ще се ръководи от взаимната изгода на Китай и САЩ, а после казва на Путин, че Китай ще се движи по една и съща траектория с Русия, какво ще направи той, ако взаимната изгода между САЩ и Китай влезе в противоречие с общата траектория на Русия и Китай???

 



Тагове:   китай-русия-сащ,


Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5260932
Постинги: 4968
Коментари: 877
Гласове: 1345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031