Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2017 15:18 - Няма да закриват пожарните служби в Боровец и Пампорово
Автор: radiovisioner Категория: Новини   
Прочетен: 184 Коментари: 0 Гласове:
0



 Пожарните служби в курортите Боровец и Пампорово няма да бъдат закрити до края на зимния сезон. Това обяви финансовият министър Владислав Горанов след извънредна среща днес в Министерски съвет, която се проведе по инициатива на премиера Бойко Борисов.
 
"Коментирахме възникналите проблеми с осигуряването на пожарна безопасност на територията на курортите Боровец и Пампорово и стигнахме до заключението, че оптимизационните мерки, които се предлагат, не са достатъчно навременни. С оглед на това коментирахме с комисар Николов, Красимир Ципов, имаме връзка и с вътрешния министър, който в момента е на посещение в САЩ, че следващите няколко месеца, поне в рамките на сезона, всички необходими ресурси за осигуряване на пожарната безопасност на тези зимни курорти ще бъде осигурено и ще се даде възможност за нормално провеждане на зимния сезон", заяви след края на срещата Горанов.
 
Протест срещу закриването на пожарната служба в Пампорово

Той аргументира взетото решение, че подобни промени, дори да са обективно мотивирани, не може да се извършват в момент, в който започва активен туристически сезон в тези курорти.    
 
Владислав Горанов уточни, че в рамките на днешния ще бъде изготвен разчет и дейността на пожарните звена в Пампорово и Боровец ще бъде възстановена.

Финансовият министър обясни, че по време на срещата са били обсъдени и други мерки, основно законодателни промени, които да помогнат на Министерството на вътрешните работи да укрепи допълнително дейността на пожарната служба. Той добави, че ще бъдат предложени оптимизационни мерки и на други места от страната, така че да може с допълнителен щат да се укрепят звената на пожарната, за да не се налага подобно закриване и на други пожарни поделения.    
 
Пожарната в Пампорово остава поне до края на сезона

По думите му още в следващата седмица ще бъдат приети първите законодателни промени, които да дадат възможност на пожарната да изпълнява функциите си при текущия си капацитет.
 
Кметът на Чепеларе Славка Чакърова изрази задоволство от провелата се среща и благодари на премиера Бойко Борисов за приетото решение. Кметът на Самоков Владимир Георгиев каза, че приетото решение за запазване на пожарните служби в двата курорта е навременно и точно. По думите му днешното решение ще внесе нужното спокойствие на всички туристи, граждани и бизнес.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 855548
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930