Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2017 09:28 - Новините в 9 часа
Автор: radiovisioner Категория: Новини   
Прочетен: 568 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Катастрофа стана на АМ Струма на разклона за Долна Диканя, съобщават наши слушатели. Инцидентът се случи малко преди 8:30 ч. Движението в момента е затруднено.

.



Задържан е мъж, заподозрян, че е отправил заплаха за поставено взривно устройство на летището във Варна, съобщиха от пресцентъра на местната полиция.

Около 20.30 ч. снощи е постъпил анонимен сигнал за взривно устройство на територията на летище Варна, съобщи пресцентърът на летището. 

Хората, намиращи се в сградата са били евакуирани, а компетентните органи са извършили всички необходими проверки за сигурност. 

Пристигналите на място полицейски екипи, не са открили бомба. Претърсването е приключило към 23 ч. и 20 мин., а по случая има и задържан. 

По случая е образувано досъдебно производство. Изясняват се причините, накарали мъжът да отправи заплахата. Уведомена е районната прокуратура във Варна.

Заради инцидента полетите от Варна за София са излетели с два часа закъснение. 


Днес се навършват 16 години от трагедията в столичната дискотека "Индиго", при който загинаха 7 деца.

В 18.30 ч. около 600 деца искат да влязат на коледното парти в столичната дискотека "Индиго". Обявеният вход е 2 лева, но изведнъж се понася слух, че пари не се събират. Вратите на заведението внезапно се отварят и под напора на тълпата, 24 деца пострадаха.

Седем починаха - стъпкани и задушени. Виктория Миркова, Димитър Андреев, Елена Спандониева, Кристина Кабакчиева, Любомира Захариева, Мадлена Николова и Цветелина Ралчовска бяха на възраст от 10 до 14 г. 

12 деца бяха настанени в болница.

След трагичните събития стана ясно, че дискотеката е изградена в разрез с всички нормативни уредби.
7 години по-късно съдът призна четирима души за виновни за причиняване на смърт поради немарливост, но никой не влезе в затвора. 

13 години след трагедията, една от почернените майки Наташа Кабакчиева загуби битката с рака. Неофициално тя бе считана за говорител на родителите, загубили децата си на стълбите на "Индиго"
Днес за трагедията напомня само паметникът, наречен "Дървото на живота". Той е дело на Ставри Калинов.

.



Анджей Дуда обвини лидерите на ЕС, че лъжат, като твърдят, че промените в полската съдебна система застрашават върховенството на закона и демократичните принципи Президентът на Полша направи това изявление в интервю по частна телевизия снощи, часове след като Европейската комисия започна наказателна процедура срещу Полша, като предложи на Съвета на ЕС и на Европейския парламент страната да бъде лишена от право на глас при обсъждането и приемането на общностните решения. 


Дуда каза, че не разбира решението на комисията да задейства процедура по член 7 от договора за ЕС и добави, че то е чисто политическо, предадоха световните агенции и БТА. Според Дуда в това решение има много "лицемерие". 
.

Държавният департамент на САЩ потвърди вчера, че е издал разрешително за търговски доставки на смъртоносни оръжия за Украйна.
Оръжията за износ са произведени от американски компании, предаде ТАСС, като цитира представител на американското външнополитическо ведомство. 

Според представителя става дума за износ за Украйна на "ограничено количество стрелково оръжие и леко въоръжение от американски производители". Той обясни, че политиката на САЩ "никога не е ограничавала такива търговски продажби". Представителят на Държавния департамент обясни, че Вашингтон редовно разглежда заявки за получаване на разрешителни за износ на оръжия "на индивидуална основа".

Той също така обърна внимание, че САЩ не са продавали пряко и не са предавали безвъзмездно отбранителни оръжия на Украйна, но добави, че "ние не изключваме, че можем да започнем да правим това".





Тагове:   новините в 9,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 851330
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031