Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2017 13:25 - Обедните новини на 28 декември
Автор: radiovisioner Категория: Новини   
Прочетен: 359 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Четете по-важното от последните часове




 Пореден обир на банкомат в София
Протести за втори лифт на Банско пред Министерски съвет и на главен път Е-79
Според Владимир Путин взривът в Санкт Петербург е терористичен акт


 Десетки граждани протестират на площад пред Министерски съвет срещу втори лифт на Банско. Местните подкрепят лифта с друг протест на главен път Е-79.   Протестиращите носят лозунги „Пирин е в беда! Спасете го сега!“, „Пирин не е коледен подарък“, „Пирин в натура, а не в арматура“. Полицейското присъствие в района е засилено, пише Дир.

Очаква се в дневния ред на заседанието на Министерски съвет да влезе гласуване на промяната в концесионния договор за ски зона Банско и в Плана за управление на Национален парк „Пирин“. 


В същото време жителите на Банско и околните населени места протестират на главен път Е-79 край Симитли в подкрепа изграждането на втори лифт в курортния град. 

Около 500 протестиращи са се събрали пред спортния комплекс в Симитли и са тръгнали с плакати и със знамена към главен път Е-79, за да затворят движението. . То се регулира от служители на КАТ “Пътна полиция“. 

Протестиращите носят плакати, на които пише: “Народът на Банско срещу зеления рекет“, “Последна година без втора кабинка“, “Искаме бъдеще за децата си“. 

.

Банкомат беше взривен около 3:30 ч. тази нощ в София. Устройството се е намира в блок в столичния квартал “Люлин - 10“. Няма констатирана кражба, а само опит за разбиване, съобщиха от пресцентъра на МВР. 


Почеркът на извършителите е сходен с този на престъпната група, която МВР установи преди месец. Тогава един човек беше задържан, а трима успяха да избягат и все още се издирват. Според криминалисти, въпреки че отново са използвани бутилки със сгъстен въздух, обирът е извършен от нова група, отбелязва БНР.


Четирима души са пострадали при катастрофа между полицейски микробус и два леки автомобила във Варна. Сигналът за инцидента е подаден тази нощ, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна. 

На кръстовището на булевардите. „Цар Освободител” и „Осми Приморски полк” полицейски микробъс се е ударил с два леки автомобила.

Четирима души са с контузни наранявания – 47-годищният водач на полицейския автомобил, 42-годишният водач на един от автомобилите и двама пътници от същата кола. 

Изясняват се причините и обстоятелствата, довели до инцидента. По случая е образувано следствено дело. 

Направените проби за употреба на алкохол на водачите са отрицателни. 

Шестнадесет души са ранени при 10 автомобилни катастрофи в страната през изминалото денонощие, има опасност за живота на трима от ранените, съобщава пресцентърът на МВР. 

В София са станали 38 леки пътни произшествия. 

.
  Вчерашната експлозия на самоделно взривно устройство в супермаркет в Санкт Петербург, при която бяха ранени 13 души, е терористичен акт. Това заяви днес президентът на страната Владимир Путин, съобщава Франс прес.

 

"Вчера в Санкт Петербург бе извършен терористичен акт", заяви Путин на церемония в Кремъл по връчване на отличия на руски военни, участвали в сирийската операция на Москва.

Държавният глава съобщи, че е наредил на шефа на Федералната служба за сигурност при залавяне на престъпниците да се спазва законът, "но при заплаха за живота и здравето на наши служители, наши офицери, да се действа решително, да не се вземат никакви пленници, бандитите да се ликвидират на място", отбелязва ТАСС.

Русия даде решаващ принос за разгрома на терористите в Сирия, изтъкна Владимир Путин, връчвайки държавни награди на военни, проявили се по време на операцията в близкоизточната държава.


 

Най-малко 40 души загинаха и между 30 и 50 бяха ранени при бомбеното нападение в столицата Кабул. Трима журналисти са сред загиналите при експлозия днес край сградата на афганистанска осведомителна агенция в Кабул. 

Терорист самоубиец се е самовзривил край сградата на агенцията в западната част на столицата. След експлозията започнала стрелба. 

Противоречиви са информациите за това коя е мишената на нападението. По данни на говорител на министерството, цитиран от Ройтерс, то е извършено срещу афганистанската информационна агенция "Войс". Франс прес и ДПА съобщават, също позовавайки се на министерството на вътрешните работи, за 40 убити при серия от експлозии, ударили днес шиитски културен център в Кабул.

Напоследък екстремистите в Афганистан значително засилиха позициите си в редица източни, южни и северни провинции. Командири и обикновени бойци от радикалните групировки все по-често полагат клетва за вярност към терористичната организация "Ислямска държава", отбелязва ТАСС.


 


Останки от руския товарен космически кораб "Прогрес МС-06", неизгорели в плътните слоеве на атмосферата, паднаха в некорабоплавателен район на Тихия океан.
Това съобщи тази сутрин Центърът за управление на полетите край Москва.

Товарният кораб се отдели от Международната космическа станция (МКС) в 4:03 часа московско време.

"Прогрес МС-06" бе изстрелян от космодрума "Байконур" на 14 юни т.г., а на 16 юни се скачи с МКС. Той докара на екипажа на станцията 2,4 т товари - гориво за зареждане на МКС, въздух под налягане, вода, храна и научно оборудване, включително и наноспътници, които бяха пуснати в орбита през август.

Стотици украинци се събраха на летището в Киев, за да посрещнат тази нощ десетките военни и цивилни, освободени от плен.



Вчера бе извършена размяна на пленници между украинските власти и проруските сепаратисти.

Развяващи украински знамена и носещи букети с цветя, хората посрещнаха, скандирайки: "Слава за Украйна! Слава за героите!", освободените мъже и жени при тяхното слизане от военнотранспортен самолет, който ги докара в Киев, предадоха АФП и БТА.


"Скъпи приятели за вас днес е един много важен ден", заяви посланичката на Франция в Украйна Изабел Дюмон.
Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макронприветстваха размяната на пленници, предаде Франс прес. Това се казва в общо изявление на двамата лидери.

конфликта в Източна Украйна, започнал през 2014 г., загинаха над 10 000 души. 



Тагове:   новините в 12,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 856741
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930