Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2018 16:50 - Президентът призова за огромен потенциал на нашия народ
Автор: radiovisioner Категория: Новини   
Прочетен: 504 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Да надмогнем безверието и сбъднем огромния потенциал на нашия народ, призова президентът Румен Радев в новогодишното си обръщение.

 Нека през 2018 година бъдем към себе си поне толкова взискателни, колкото сме към другите. Да ползваме мъдро свободата си. Да осъзнаем силата на единението. Да надмогнем безверието и сбъднем огромния потенциал на нашия народ, който винаги се е славел със своята жизненост, сила и таланти, призова президентът Румен Радев в първото си новогодишно обръщение. 

Всеки от нас свързва смяната на годините с добри намерения, надежди и заричания. Те често угасват още през януари. Успехът остава редом с тези, които не жалят сили през цялата година, каза държавният глава, цитиран от БТА. 

По думите му, дали годината ще е добра или лоша, зависи от нас и най-вече от общите ни усилия да градим справедливо, достойно и сплотено общество, а за това са нужни разум, воля и морал. 

В навечерието на Новата година всички си пожелаваме тя да е по-щедра от тази, която изпращаме. Но за да бъде годината щедра към някого, собствените му усилия не винаги са достатъчни - трябва някой друг да му посвети внимание, време и разбиране.

Затова първата ми мисъл е за онези, които преживяват труден период от живота си - обезверените, болните, самотните. За тези, чиито близки са далеч зад граница и за хилядите бедни българи, които днес се борят за оцеляване. Всяка стъпка към тях възвръща част от достойнството ни като общество, каза президентът в обръщението си.

Той благодари на всички, които през 2017 година са се борили за една по-добра България. Изминалата година донесе надежди, но не и прелом. Истината, справедливостта и законността остават несбъднати очаквания.

Новата година ще е изпитание за българската демокрация. Вярвам, че ще намерим мъдрост и характер да я съхраним, каза държавният глава. 

Той пожела здраве и Новата година да донесе радост, любов и благоденствие в домовете. 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 856219
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930