Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2018 12:46 - Продължава да търсят убиеца от Нови Искър
Автор: radiovisioner Категория: Новини   
Прочетен: 435 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

imageснимка: МВР

 Продължава издирването на заподозряният за убийството на шест души в Нови Искър
Отцепиха столична улица заради мъж с нож
От света: 17 жертви на снежна буря в Съединените щати


Добър ден на 5 януари аз съм Борислав Цветков.
Продължава издирването на 56-годишният мъж Росен Ангелов. Той вероятно е заподозрян за убийството на шест души в Нови Искър. Самоличността на убиеца е установена, МВР публикува снимка, който е от вчера е издирван и чрез хеликоптер. 56-годишният е опасен и въоръжен, затова призовават всеки който даде информация за него, да сигнализира до органите на реда и да стоят на разстояние от него.
Предполагаемият убиец има и тежко криминално досие. Пред 9 години той е лежал в затвора за блудство и изнасилване. Последно издирваният е работил в автосервиз. За момента няма данни извършителят Росен да е имал съучастник, обясняват разследващите.

Издирваният за жестокото убийство в Нови Искър 56-годишен Росен Желев Ангелов е напуснал вилата, която обитавал, вчера сутринта около 10 часа.

Това коментира пред камерата на Нова телевизия кметът на село Луково Румен Колев по повод огледа на полицията в къщата край селото, който извършиха органите на реда.

По думите му този човек не е контактувал с местното население.

„Там видимо е живял човек до 9.30 -10 часа сутринта, вчера е напуснал самата къща“, посочи кметът на селото.



Столичната полиция отцепи днес района на улица "Алабин" около Съдебната палата. 

Причината бе мъж, който искал да се самонарани с нож. Това съобщиха от пресцентъра на МВР и уточниха, че той не е заплашвал хора наоколо.

Човекът се беше затворил в трафопост, а сигнал за него е подаден към 8.20 часа сутринта.

Органите на реда провеждаха полицейски действия в района.

Около два часа не се допускаха пешеходци в частта на улицата.

 

Около 10.00 часа мъжът се качил доброволно в полицейската патрулка. Колата го откарала за разпит в полицейски участък.

Природозащитници отново излязоха на граждански протест заради предвиденото изграждане на втори кабинков лифт над Банско.


Най-масов бе протестът в София, където участниците настояха да бъде спряно строителството в Пирин. Начело на шествието беше платно с надпис: „Пирин е в беда, спасете го сега”.

Протестиращите настояват за оставката на екоминистъра и да се спазват законите в страната.

Протестиращите срещу промяна на устройствения план на „Пирин“ затвориха движението на кръстовището на „Орлов мост“ в София. Затварянето на движението не беше планирано в плана на протеста.


На контрапротест в Симитли пък излязоха подкрепящите новата въжена линия в курорта. Контрапротест организираха и в Поморие.


В България започват чествания по случай 170-годишнината от рождението на националния герой, поет и революционер Христо Ботев.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще участва днес в тържественото честване на 170-ата годишнина от рождението в родния му град Калофер, съобщиха от пресцентъра на парламента.

Отбелязването е под почетния патронаж на председателя на парламента.

Караянчева ще приеме строя и ще поздрави почетния караул от представителни части на 61-ва стрямска механизирана бригада на площад "Христо Ботев". 
В 18.00 часа председателят на Народното събрание ще произнесе слово на тържествено събрание по случай годишнината.

В София от 12 ч. ще има специално събитие - ще бъде открит 
официално открит и мраморен бюст на Христо Ботев. Той е поставен в Централното фоайе на Музея на площад "Бански" 1 и е дело на Йордан Кръчмаров.

В Плевен годишнината ще бъде отбелязана пред бюст паметник на Христо Ботев в града, съобщиха от общината.

.





 

Зимната буря в североизточната част на Съединените щати предизвика хаос в придвижването и стана причина за 17 смъртни случая.

Близо 4000 полета бяха анулирани в четвъртък заради обилните снеговалежи.
 

В зоната на бурята живеят около 60 милиона души. В Бостън се очаква снежна покривка до 45 см, а по крайбрежните райони се образуваха наводнения.

Бурята, наричана "циклон бомба", се очаква да продължи до края на седмицата. След спирането на снеговалежите се очаква температурите да се понижат до рекордно ниски стойности.

10 души загинаха след силен снеговалеж в Китай.
 

Турският президент Реджеп Ердоган  ще бъде на официално посещение във Франция, където ще бъде приет от своя колега Еманюел Макрон, предава БГНЕС.

Според Франс прес тази визита има за цел да демонстрира желанието на "Анкара да възстанови отношенията си с Европейския съюз след сериозната криза от миналата година". Това е най-важната визита на Ердоган в страна от ЕС след опита за преврат през юли 2016 година.
 

Ден преди пристигането на Ердоган в Париж Еманюел Макрон заяви, че по време на предстоящата визита на турския президент ще обсъди с него въпроса за хвърлените в затвора журналисти. "Ще продължим обсъждането с Турция на въпроса за затворените журналисти, които са възпрепятствани да практикуват професията си“, каза Макрон. “Ще направя това с уважение, но и със загриженост за защита ... на нашите ценности и нашите интереси”, допълни френският президент.

Според групата за свобода на печата "P24" в Турция зад решетките са 151 журналисти, повечето от които са арестувани при извънредното положение от юли 2016 г. насам. Сред задържаните, но по-късно депортирани, бяха двама френски граждани: фотографът Матиас Депардон и младият френски журналист Лю Бюро. През миналата година те бяха задържани по обвинения в терор.

Турция е на 155 място сред 180 държави според последната класация по свобода на пресата на Репортери без граници. 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 855595
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930