Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2018 14:32 - Свалиха полицейския билборд в София, Борисов е възмутен
Автор: radiovisioner Категория: Новини   
Прочетен: 413 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Билбордът за полицейският протест предвиден за утре е свален. Материалът пред Националния стадион показва на английски как нашите служители взимат по-ниски заплати от тези в Европейския съюз.

Премиерът Бойко Борисов е възмутен от билборда.

"Тези билбордове не пречат на никой. Ще проверя кой ги е свалил. Дали сме толкова милиони за увеличение на заплати в сектора. Искаме да увеличим доходите на всички. Вчера и на КСНС коментирахме увеличението на бюджета за военните. Дайте им всички билбордове, да пишат каквото лошо има. Нека се покажем какви сме. Всички бързо забравиха колко милиарда са изплатени за АЕЦ "Белене", КТБ и Мариците. В понеделник дадохме и на Софийския университет. Точно заради това днес започваме с точка 16 и 17. Сега ще дойдат и от УНСС с искане за 1,8 млн. лв.", ядоса се Борисов и отново подчерта, че на Банско  няма да се сложи нито една керемида.

Днешното заседание на Министерски съвет се проведе в зала 3 на НДК, като официална репетиция за предстоящите срещи на виско равнище по време на българското Председателство на Съвета на ЕС.

А Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) получи предложение от правителството на Република България да използва за периода до 15 януари 2018 г. един от билбордовете, които са запазени във връзка с председателството на Съвета на ЕС1.
 

От Федерацията оценяват изключително високо този жест на правителството за възстановяване на една несправедливост, но заявяват че няма да се възползват от това предложение. Те смятат, че в момента е много по-важно да бъде решен проблемът с ниските възнаграждения на служителите в МВР, които водят до сериозна демотивация на работещите в системата, правят професиите „полицай“, „пожарникар“ и „спасител“ неатрактивни и занижават качеството на услугата „сигурност“, която доставя МВР.

Представителите на СФСМВР заявяват, че предпочитат на планираната на 11.01.2018 среща с министър-председателя на Република България да бъдат решени устойчиво проблемите с ниското заплащане на работещите и да се обсъдят възможностите за изготвяне на стратегия за обществен ред и сигурност и реформиране на МВР с хоризонт 2030.

От Федерацията отдават много по-голямо значение на това, отколкото на един билборд.

 

От фирма "Метрополис Груп" АД изпратиха официално съобщение до медиите, в което обясняват своята позиция за сваления билборд на полицаите.

Публикуваме съобщението без редакторска намеса:

"СТАНОВИЩЕ НА МЕТРОПОЛИС ГРУП АД ОТНОСНО

ДЕМОНТИРАН БИЛБОРД СЪС СИНДИКАЛНО ПОСЛАНИЕ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА МВР

Във връзка с огромния медиен интерес, който предизвика демонтажа на визията със синдикално послание на служителите на МВР, ви информираме, че Метрополис груп АД е доставчик на външна реклама за множество медийни и рекламни агенции, на които отдава билбордове по наем за нуждите на техните клиенти. За конкретната рекламна кампания Метрополис груп АД има сключен договор, като доставчик на рекламна площ, с медийната агенция АРГЕНТ 2002 ООД. Съгласно договора, който сме сключили, агенцията се задължава да ни уведоми за съдържанието на рекламната визия. Бяхме информирани, че за конкретната рекламна позиция на бул. Евлоги Георгиев е предвидена визия, която популяризира СЪБИТИЕ. Работим от доста години с АРГЕНТ 2002 ООД и не очаквахме да бъдем подведени от тях, което очевидно стана факт и ни превърна в жертва на саботаж. След като визията беше монтирана констатирахме, че не е събитие, а синдикално послание.

Поради неспазване на условията на търговския ни договор – несъответствие на подадената информация за съдържанието на визията, Метрополис груп АД демонтира визията, което е практика при подобни нарушения.

Метрополис груп АД е търговско дружество с комерсиални цели и никога не сме предоставяли медийния канал, с който оперираме като трибуна за подобен тип изяви.

Прилагам email-кореспонденция, с която уведомяваме възложителя на поръчката АРГЕНТ 2002 ООД за демонтажа на визията поради несъответсвие и нарушаване на търговския договор.



Тагове:   билборд,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 857250
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930