Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2018 15:44 - Докато не се проведе политически съвет, не смятам да казваме кой ще е бъдещият министър на енергетиката, заяви Цветанов
Автор: radiovisioner Категория: Новини   
Прочетен: 951 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 "Докато не се проведе Политически съвет между ГЕРБ и Обединени патриоти, не смятам, че е разумно да говорим и да казваме кой ще бъде бъдещият министър на енергетиката. Все пак ние не сме се запознали с всички факти и обстоятелства около оставката на г-жа Петкова. В момента трябва да се коментира една сделка, която е осъществена по чешкото законодателство между частни фирми. След като бъде обявено, че има подписан такъв договор, започва вече същинската работа на българските институции за проверка на съответните фирми, произход на средства, всичко което необходимо, за да можем да защитим националната сигурност, за да не изпаднем в проблемни ситуации, които биха могли да застрашат националната сигурност на страната". Това каза в симитлийското село Крупник заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде БТА.
"Институциите, които имат отношение - КЕВР, КЗК, ДАНС - трябва да си свършат своята работа и едва тогава можем да говорим за финализиране на това, което е подписано в Чехия", заяви Цветанов.
По повод подадената оставка на министърът на енергетиката Теменужка Петкова, Цветан Цветанов каза: "Министърът на енергетиката е един от важните министри във всеки един кабинет и от тази гледна точка отговорността, с която се отнасяме към днешното управление и целите, които сме си поставили, има много енергийни проекти, които трябва да реализира страната ни, и в тази връзка ще се постараем максимално бързо да имаме решение на създалата се ситуация. Надявам се, че сряда /28 февруари/ ще бъде една от възможните дати, на която да имаме решение. Премиерът Борисов има интензивна международна програма. Тази сутрин той се завърна от Брюксел, където председателства Съвета на лидерите на Европейския съюз, а в неделя му предстои пътуване до Великобритания, където ще има възможност да се срещне с представители на Европейската банка за развитие, да се говори за евентуалното развитие на бъдещите проекти в Западните Балкани, и във вторник, когато ще бъде в България, ще търсим възможности за провеждане на Политически съвет, на което да търсим взимането на експертно политическо решение и евентуално обсъждане на дадена номинация", каза в заключение Цветан Цветанов.
В село Крупник Цветан Цветанов беше гост на традиционните конски кушии, които са провеждат по повод Тодоровден.


Тагове:   Цветан Цветанов,   ГЕРБ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 856701
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930