Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2018 07:08 - Код "Червено" в две области за опасно зимно време
Автор: radiovisioner Категория: Новини   
Прочетен: 1282 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 26.02.2018 10:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Червен код е обявен за днес в областите Смолян и Кърджали. В други 26 области кодът е оранжев.
В Смолян и Кърджали днес важи червен код за снеговалежи и силен вятър, като снежната покривка може да достигне половин метър, показва справка на сайта на НИМХ при БАН.
В почти цяла България кодът за утре е оранжев - за снеговалежи, а в Дунавската равнина - за много ниски температури, а в източна България - за силен вятър.
Очаква се снежната покривка утре да е около 20-30 см.
Минималните температури са от минус 10 до минус 7 в Северна България, в останалата част от минус 6 до плюс 1 градус.
Максималните ще са от минус 8 до минус 6 на север, от минус 5 до плюс 4 градуса в останалите райони, като най-топло ще е по Черноморието.


182 машини почистват столицата, улиците се обработват и срещу заледявания, съобщи кметът Йорданка Фандъкова. Пътищата към Витоша и в планината са затворени, има опасност от лавини.

Обстановката е усложнена заради продължаващия снеговалеж. Заради катастрофа на Горнобански път рано тази сутрин трамваите 4,5 и 11 се движиха само до ул. „Бъкстон”, но вече движението им е възстановено нормално.

От столичната община обявиха, че платените зони за паркиране - „синя“ и „зелена” се затварят заради тежките метрологични условия. ЦГМ ще почиства с приоритет паркингите пред училища, детски градини и обществени сгради.

От Агенция „Пътна инфраструктура” предупреждават, че са възможни виелици и снегонавявания.
Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на денонощно. В готовност за поддържане на пътищата са около 3000 машини, цитирани от Нова тв.

Затворен за товарни автомобили е ГКПП "Кулата".
От 7.30ч гръцките гранични власти временно са спрели движението на ТИР-овете на ГКПП Кулата, съобщиха от МВР. 

На българо-турската граница трафикът е силно интензивен на ГКПП "Капитан Андреево" и на ГКПП "Лесово" е интензивен на изход за товарни автомобили, съобщиха от ГД "Гранична полиция". 
На границата със Сърбия, Македония, Гърция и Румъния трафикът e нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.



Временно е ограничено движението за всички превозни средства по път II-86 Асеновград - Смолян поради силен снеговалеж и снегопочистване, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".
Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона по АМ "Тракия" в двете посоки в участъка Пазарджик - София, поради снегопочистване.
Временно е ограничено движението за МПС над 12 тона по път III-866 Девин - Кричим, поради силен снеговалеж и снегопочистване.
Всички автомобили над 12 тона да се движат задължително с вериги по III-208 Айтос - Ябълково.

Временно е ограничено движението на МПС над 12 т с ремаркета и полуремаркета през проходите "Пампорово", "Рожен" и "Превала" и по път ІІІ-866 Девин - Михалково поради снегопочистване, съобщяват от АПИ.
Ограничено e движението на товарни автомобили над12 тона от км 5 до км
10 в посока Перник на АМ "Люлин" поради обилен снеговалеж, силен вятър и навявания.
Временно е ограничено движението на товарни автомобили над 12 тона по път I-6 София – Пирдоп в участъка Долно Камарци – разклон за с. Буново /проход Гълъбец/ поради снегопочистване.




Кога ще изпратим зимата?


Малък сечко реши да се покаже какво представлява и да изпрати зимата, която климатично свършва на 1 март. До 1 и 2 март ще има доста валежи. В планините ще натрупа 1 метър сняг”. Това предупреди в ефира на Нова тв климатологът Георги Рачев.

Причината е средиземноморския циклон, който минава над България и Румъния.

Това означава сняг, сняг, сняг, а в Североизточна България и Северна България и виелици”, обясни климатологът.


Веднага след този циклон, ще застъпи друг. Той ще мине над Южна България.

„Родопите ще ги затрупа сняг”, заяви Рачев.

След 2 март максималните температури ще станат положителни. На 3 март пък ни очаква дъжд и сняг. А затоплянето ще дойде към 8 март.



Тагове:   зима,   червен код,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 851180
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031