Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2018 17:16 - Абсурд! Пловдивчанин чака 6 месеца писмо от София за ТЕЛК
Автор: radiovisioner Категория: Новини   
Прочетен: 178 Коментари: 0 Гласове:
0



Пловдивчанинът Георги Иванов чака близо половин година писмо от Националната експертна лекарска комисия (НЕЛК), пуснато на 3 октомври 2017 г. от София.


Същото е изпратено по куриерската фирма "Стар Пост" ООД до офиса й под тепетата. Няколко месеца обаче същото изчезва незнайно къде, а от централата в София вдигали рамене. Едва преди няколко дни пратката е пристигнала в Пловдив, но въпреки това още не е доставена на получателя, съобщава "Марица".

След няколко месеца ходене по мъките и въртене на телефони на куриерите в София и Пловдив, както и в НЕЛК, от където отказали да изпратят копие на документа, най-после човекът разбрал, че писмото му е пристигнало в местния офис.

За негово разочарование вече десет дни не може да си го получи. Не само, че не му се доставяло на адрес, но когато отишъл да си го вземе от офиса на "Стар Пост" на ул. "Анри Барбюс" в кв. Кършияка, му казали, че го няма. Било в куриер, който разнасял пратки. Даже го нахокали да не ги притеснява повече. До момента обаче писмото все още не е стигнало до него.

"Чакам решението на НЕЛК с нетърпение, защото то е изключително важно за мен. През август миналата година обжалвах решения на ТЕЛК Пловдив, с което е намален процентът ми на инвалидност от 52 на 46%. С това забавяне на писмото, съм изгубил всички срокове за обжалване, ако не ме удовлетвори решението на лекарската комисия в София", каза Георги Иванов, който е пенсионер по болест. Той страдал от различни заболявания - диабет и предизвиканата от него полиневропатия. Отделно имал глаукома и исхемична болест на сърцето.

"Защо Иванов занимава медиите, след като сме се разбрали и сме обещали, че ще му доставим писмото", коментира Валентин Александров от куриерската фирма. Той обаче не се ангажира със срок точно кога ще стане това.

"Стар Пост" ООД се прочу скандално преди две години, след като служители вдигнаха завесата какво става в кухнята на фирмата. Хората от всички офиси в страната, включително и от пловдивския, се вдигнаха до един, че месеци наред работят без заплати и осигуровки. В края на миналата година дружеството, семейна собственост на Десислава и Ивайло Вълкови, спечели обществена поръчка за официален куриер на Министерство на вътрешните работи.  


Тагове:   телк,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 853131
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930