Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2018 17:59 - Надзиратели отново протестираха
Автор: radiovisioner Категория: Новини   
Прочетен: 254 Коментари: 0 Гласове:
0



Надзиратели от затворите в цялата страна протестират в столицата днес.


Протестното шествие започна около 13 часа пред Съдебната палата, премина през Министерство на правосъдието, покрай Министерство на финансите и Министерски съвет.

Сред основните искания на протестиращите са увеличение на заплатите с 20%, както и на броя надзиратели в затворите. Те настояват още и за решаване на проблемите с техните униформи, натрупани отпуски и агресията срещу служителите в затворите, както и за подобряване на условията на труд.

Протестният митинг е под наслов „Европа и за нас”. Протестиращите скандират „Цачева, слез” и „Европа и за нас“. "Тук сме, за да покажем, че не се отказваме", "Не сме шепа объркани хора".

Пред Министерството на правосъдието председателят на УС на ССЗБ Христо Илков заяви:

„Обитателите на Министерствата на правосъдието и на финансите се държат сякаш ни няма. Правят се, че не ни виждат и чуват. Ще бъдем тук докато не бъдем чути и видени“.

Виж снимки тук

Зам.-председателят на Синдикат „Охрана” Пламен Христов посочи:

„Всеки от нас е лишил близките си от своето присъствие и опора, за да заяви днес силно и непоколебимо „Европа и за нас”“. „Ние също сме част от сектор „Сигурност”, не сме втора ръка хора. Няма да клекнем на колене, а ще се борим докрай. Никой не оценява това, което сме ние. Ние сме капитал на сектор „Сигурност”. Всичко вложено в нас, го влагаме в работата си“, изтъкна той.

Зам.-председателят на Синдикат „Охрана” Красимир Бекяров благодари на служителите за това, че са показали, че могат да бъдат силни и да изразят ясно мнението си.

От името на институцията на Омбудсмана Димитър Богданов заяви: „Нарушено е правото ви на възнаграждение. Не е нормално да се получават такива разлики във възнагражденията. Имате невероятно тежки условия на труд и въпреки това успявате да се справите с работата си, за което ви благодаря. Препоръчваме на МС да се направи съвет за социално партньорство, за да се стигне до справедливи и разумни решения. Ние сме с вас“.


"Искаме изравняване на заплатите в сектор "Сигурност", има разделение в този сектор. Търсим изравняване на заплатите на служителите на МВР. Не мисля, че сме по-малко служители на тази държава от тях. Изпълняваме еднакви задачи", категорични са протестиращите, които заявиха, че ще останат на улицата докато не бъдат удоволетворени исканията им.  




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 851001
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031