Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2018 11:57 - Цецка Цачева: Усилията трябва да се насочат към превенцията, за да не се стига до по-тежки наказания
Автор: radiovisioner Категория: Новини   
Прочетен: 167 Коментари: 0 Гласове:
0



Общата визия за развитие на наказателната политика в Европа е превенцията, а не пътя на засилване на санкцията и размера на наказанията, това подчерта в предаването "Седмицата" по Дарик радио министър Цецка Цачева.

Когато се провежда политика, много внимателно трябва да се правят промени в НК, защото пипнеш ли един състав се стига до нарушаване на други принципи, допълни Цачева.

Не е добър законодателен подход да се внасят много законопроекти за изменения на НК по конкретни случаи, допълни тя отговаряйки на въпроса защо трябва да се засилват наказанията, примерно, за незаконен улов на риба.

Цачева посочи, че усилията на държавата трябва да се насочат към превенцията, за да не стига до по-тежки наказания, включително и затвор.

Трябва ли за неизпълнение на търговски договор да се лежи в затвора? - този въпрос зададе Вълчев на министър Цачева и тя отговори, че ако подобен текст е е бил записан в законодателството е нямало да се стигне до банковата криза от 90-те години.

Тя допълни, че може би все още не е намерен, в част от редакциите, необходимия баланс. Според Цачева проектът трябва да мине на първо четене, но да се редактира преди второ четене.

Усилията за справедливо възнаграждение спрямо статута, който имат е водещото за увеличение на възнагражденията в системата на затворите, това посочи още пред Дарик министър Цецка Цачева и допълни, че в системата на местата за лишаване от свобода служителите винаги са били догонващи.

България има значителен напредък в подобряването на условията в местата за лишаване от свобода, както при условията на труд за тези, които работят в системата, така и за тези, които изтърпяват наказанията, посочи още Цачева.

По Норвежкия механизъм има възможност да започне строителството нов затвор в района на Кремиковци, още през лятото на тази година, каза министър Цачева.  



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 857834
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930