Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2018 19:15 - Важното от деня
Автор: radiovisioner Категория: Новини   
Прочетен: 498 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Да, виновен съм и много съжалявам, не мога да повярвам, че аз съм го направил. Това обяви пред журналисти заподозряният за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова – Северин Красимиров.
Окръжният съд в Русе го остави в ареста за постоянно.
Обобщение на Емилия Иванова


Кресливи жени с уж болни деца – така вицепремиерът Валери Симеонов скандално се изказа към майките на деца с увреждания.

В кулоарите на парламента те искат оставката му.

Още от Величка Петкова:

Пред телевизия „Скат“ Симеонов каза:

Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си.

Отзвукът ошумя след като бе излъчен в „Господари на ефира“, вижте видеото:

Премиерът Бойко Борисов поднесе извинения на майките.

В Брюксел той добави:

На местото на г-н Симеонов също щях да поднеса извиненията си, защото му познавам езика, той съвсем по друг начин иска да го каже, но не съм му адвокат, за да излизам да го защитавам. Той е достатъчно голям и има достатъчно опит в медиите, достатъчно често се изявява, да не кажа ежедневно. Така че да излезе и да обясни какво е имал предвид. Крайно време е всеки да си мери думите, това касае и БСП, когато ползват език, който освен омраза, провокира и такива отговори. Това не е добре изобщо за политическия климат в България.
Вицепремиерът Валери Симеонов публикува във Фейсбук позицията си към протестиращите майки на деца с увреждания.
"За всички превъзбудени, но непрочели изказването ми медии, предоставям оригиналния текст", посочва Симеонов.
"Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях", пише Валери Симеонов. Смисълът на изказването ми е, че с децата инвалиди се спекулира дори и след като правителството прие законопроект и удовлетвори всички искания на майките. Очевидно в случая става въпрос за политическа кампания, посочва той.
Маските паднаха, в общ хор реват БСП, "Атака", някои лидери на протеста на майките и всякакви политически маргинали, допълва Симеонов.
А на всички превъзбудени по темата, искам да кажа, че в семейството си имам човек с тежка инвалидност, за когото полагам грижи, но когото никога няма да изкарам на показ, за да постигна политическа цел (сваляне на правителството). Знам, че истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума, подчертава той - БТА


Районната прокуратура в Сливен задържа за 72 часа Йонко Д., Симеон Б., Ангел Д. и Антон И., обвинени в непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи грубо неуважение към обществото, като и за пречене на орган на власт, съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Бургас, предаде 24 часа.
От обвинението уточниха, че мъжете са обвинени заради поведението им по време на инцидента в четвъртък вечер в квартал "Надежда" на града. Непристойните им действия били съпроводени със съпротива срещу полицаите, дошли по сигнал за силна музика и изпълняващи задължение по опазване на обществения ред.

Поведението на четиримата се отличавало с изключителна дързост и цинизъм - замеряли униформените с различни предмети - чинии, шишета, стъклени бутилки, керемиди и камъни, приканвали присъстващите граждани да се бият или дори да убият полицаите, отправяли обидни реплики към полицейските служители. Симеон Б. и Ангел Д. действали при условията на опасен рецидив.

Те са обвинени и за това, че на същата дата и място, противозаконно пречели на служители на РУ на МВР в Сливен да изпълнят задълженията си по опазване на обществения ред, като препятствали поставянето на помощни средства - белезници, на Йонко Д и Ангел Д. и отвеждането в полицейското управление на Ангел.
Предстои в следващите дни Районната прокуратура да внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка "задържане под стража" спрямо обвиняемите.

По-рано днес директорът на ОДМВР в Сливен старши комисар Димитър Величков обясни пред журналисти, че след опит да бъде спряна силна музика в циганския квартал на Сливен "Надежда" се стигнало до стълкновение между местни жители и изпратени на мястото полицаи. Четирима униформени са пострадали леко, но един от тях се наложило да остане в болница за наблюдение, но без опасност за живота. След медицински преглед останалите са освободени за домашно лечение.

Над три часа продължиха дебатите по вота на недоверие, внесен от БСП - в сектор Здравеопазване. Гласуването ще е в сряда.
Чуйте Корнелия Нинова, Нигяр Джафер, Калин Поповски ОП, Цветан Цветанов и министър Кирил Ананиев.



 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 851059
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031