Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2017 10:17 - ЗАПОЧВА ДА Е ТАКА! ЛИДЕР ОБЯВИ ВОЙНА НА БРЮКСЕЛ!
Автор: radiovisioner Категория: Политика   
Прочетен: 375 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

На челна страница в британските вестници днес може да се види снимка на премиера Тереза Мей, придружена с различни заглавия, обобщава БТА, пише дир. Бг

"Мей обяви война на Брюксел", провъзгласява "Гардиън", "Мей обвинява Брюксел в саботиране на изборите и ескалиране на напрежението", пише "Файненшъл таймс", а таблоидът "Дейли мейл" е категоричен: "Долу ръцете от изборите ни".


В. "Дейли телеграф" отбелязва, че събитията от последната седмица са убедили министър-председателката, че лесен Брекзит не се очертава. Маските паднаха, започва разговор без любезности. Тереза Мей е готова да се бори не само с политическите си опоненти в страната, а и с чиновниците от Европейския съюз, пише "Дейли телеграф". 

Министър-председателката е особено възмутена от сумата 100 милиарда евро, които ЕС възнамерява да поиска от Великобритания за излизането й от съюза. С всеки изминал ден цената на напускането се увеличава. Първо се говореше за 50 млрд. евро, след това - за 60, а сега тя набъбна до 100 млрд. евро. Това е просто смешно, негодува ежедневникът. 

Въпреки твърденията на Евросъюза, че посочената сума представлява законните задължения на Великобритания, е очевидно, че ЕС иска да покаже на останалите страни членки какви ще са последиците за тях, ако подобно на Обединеното кралство поискат да напуснат съюза. Ето това е демокрация в стил ЕС. Това е и една от основните причини през юни миналата година много британци да гласуват за напускане, подчертава "Дейли телеграф". 

Следващите пет години обещават да бъдат най-важните в съвременната британска история. Ако нашите така наречени съюзници в ЕС смятат да ни принудят да страдаме, тогава трябва сами да се погрижим за интересите си като независима държава, заключава вестникът.

Кому е нужна Русия, ако имаме Европа, която е готова да се меси в британската демокрация, пита иронично в. "Таймс".

Отношенията на Великобритания с ЕС достигнаха нова най-ниска точка, след като Тереза Мей предприе злъчна атака срещу европейските политиците, обвинявайки ги че се месят в общите избори и се опитват да провалят Брекзита, пише в. "Индипендънт". Критиците на Мей я обвиниха, че действа като Доналд Тръмп, влизайки в показни сблъсъци с чуждестранни лидери, допълва той. image Сподели



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 854198
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930