Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2017 08:37 - ЛОШИ НОВИНИ ЗА ПРЕЗИДЕНТА! СПЕЦПРОКУРОР ЩЕ ТЪРСИ ВРЪЗКА МЕЖДУ...
Автор: radiovisioner Категория: Политика   
Прочетен: 410 Коментари: 0 Гласове:
1



Бившият директор на ФБР Робърт Мълър прие да бъде спецпрокурор на федералното разследване за евентуален сговор между предизборния екип на Доналд Тръмп и Русия. Това предадоха Асошиейтед прес и БТА.

По-рано вчера конгресмени настояха специален прокурор да разследва предполагаемата намеса на Русия в изборния процес в САЩ през 2016 г.

В кратка декларация Мълър заяви: "Приемам това задължение и ще го изпълня по най-добрия начин, на който съм способен".

Юридическата фирма "УилмърХейл", в която Мълър работеше, заяви, че той е подал оставка веднага след назначаването му вчера за специален прокурор от министерството на правосъдието, добавя АП.

"Общественият интерес го налага"

Министерството на правосъдието, цитирано от Ройтерс, поясни, че специалният прокурор ще ръководи разследването на "усилията на руското правителство да повлияе на президентските избори в САЩ през 2016 г. и на свързаните с това въпроси".

В декларация на зам.-министъра на правосъдието и зам.-главен прокурор Род Розенстайн се казва:

"Решението ми да назнача специален прокурор не означава, че са извършени престъпления или че ще има съдебно преследване. Не съм стигал до такива заключения. Реших, че е необходимо да бъде назначен специален прокурор, за да може американският народ да има пълно доверие в резултата. Смятам, че при сегашните обстоятелства общественият интерес налага да се постави това разследване под надзора на личност с определена степен на независимост от обичайната йерархия". 

Тръмп: Очаквам да приключи бързо

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази надежда, че след назначаването на специален прокурор, разследването ще приключи бързо, предадоха Франс прес и Ройтерс.

В негова декларация, оповестена от Белия дом, се казва:

"Както съм казвал много пъти, цялостно разследване ще потвърди онова, което вече знаем: не е имало никакъв сговор между екипа на моята кампания и чужда страна. Очаквам това да приключи бързо. През това време няма да спра да се боря за народа, за въпросите, които са най-важни за бъдещето на нашата страна".



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 854615
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930