Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2017 19:12 - РУСИЯ С ВЕРИЖНА РЕАКЦИЯ ЗА МАКЕДОНИЯ!
Автор: radiovisioner Категория: Политика   
Прочетен: 304 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Руското министерство на външните работи определи като измислени обвиненията за намеса във вътрешните работи на Македония. Прес-секретарят на МВнР на Русия Мария Захарова заяви, че публикацията на агенция „Блумберг“ с обвинения срещу Русия, че се е намесвала във вътрешните работи на Македония, е напълно измислена и съдържа недобросъвестно позоваване върху непубликувано интервю с министъра на отбраната на Македония Радмила Шекеринска, предаде ТАСС, цитирана от Агенция "Фокус". 

„Обърнахме внимание на публикувания от „Блумберг“ и широко цитиран от балканските медии материал за уж извършената намеса на Русия във вътрешните работи на Македония“, заяви Захарова. 

Тя подчерта, че „обвиненията по адрес на Русия за намеса във вътрешните работи на Македония са напълно измислени и се опират единствено на голословните обвинения на русофобите“.

„Виждаме в тези инсинуации опити от неприятелите на Русия и Македония да усложнят традиционно приятелските връзки между нашите страни, да се отвлече вниманието на македонските граждани от реалните заплахи върху суверенитета и териториалната цялост на страната им, свързани, в това число, с линията на влизането на Скопие в НАТО на всяка цена, без отчитане на коренните национални интереси“, добави дипломатът.

Тя обърна внимание, че в текста на публикацията „са направени недобросъвестни позовавания на някакво интервю на министъра на отбраната на Македония Радмила Шекеринска, текстът на който „Блумберг“ не е обнародвал“.

Също така според Захарова, в МВнР на Русия очакват и реакция за публикацията от властите в Македония. 

„Предвид обоснованите съмнения в добросъвестността на „Блумберг“ разчитаме на разяснения от страна на Македония относно преписваните на Шекеринска твърдения, които и до сега не са опровергани и дори препубликувани на сайта на македонското Министерство на отбраната“, подчерта Захарова. 

„Подобни изказвания рязко се разминават с уверенията на Скопие за стремежа на правителството на Македония да развива конструктивни и взаимноизгодни отношения с Русия“, добави тя. 
image Сподели  


Тагове:   македония,   Русия,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 853137
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930