Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2017 15:32 - Северна Корея обеща на САЩ „най-ужасната болка”
Автор: radiovisioner Категория: Политика   
Прочетен: 291 Коментари: 0 Гласове:
1



 

Северна Корея заяви, че САЩ скоро ще бъдат изправени пред „най-ужасната болка", с която някога са се сблъсквали.


Заканата идва, след като САЩ прокараха резолюция за строги санкции през Съвета за сигурност на ООН - приета единодушно, заради шестия и най-мощен досега севернокорейски ядрен опит.


Светът нанесе тежък удар по Северна Корея  

Северна Корея естествено отхвърли резолюцията, която макар и предложена в смекчен вариант, сериозно ограничава вноса на петрол. КНДР внася около 4,5 милиона барела рафинирани петролни продукти годишно и 4 милиона барела суров петрол.

Забранява се на страните членки на ООН да купуват севернокорейски текстил. 

„Моята делегация осъжда най-строго и категорично отхвърля последната незаконна резолюция на Съвета за сигурност на ООН", заяви посланикът на Пхенян Хан Тае Сонг, на конференция в Женева, посветена на разоръжаването. 

Той обвини администрацията на САЩ, че „разпалва политическа, икономическа и военна конфронтация" и че е "обсебена от дивата игра за спиране на развитието на ядрената мощ на Северна Корея, която вече е достигнала фаза на завършване". 

„Предстоящите мерки на Северна Корея ще накарат САЩ да претърпят най-ужасната болка в историята си", допълни дипломатът.

Още преди приемането на резолюцията Северна Корея предупреди, че ще направи всичко възможно САЩ да платят за това, като ще претърпят "най-големите страдания и болки".

Постоянната представителка на САЩ в ООН Ники Хейли заяви, че страната й не иска война със Северна Корея и каза, че Пхенян "все още не е минал онази точка, след която няма връщане назад". 

Руският представител в ООН Василий Небензя отбеляза, че мерките за финансов натиск върху КНДР на практика са изчерпани, а по-нататъшни рестрикции могат да бъдат равносилни на "опити да се задуши" икономиката на страната и могат да предизвикат голяма хуманитарна криза. 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 855323
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930