Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2017 10:51 - ЕКСКЛУЗИВНО! БОЙКО БОРИСОВ Е В ИМОТНА ИЗМАМА?!
Автор: radiovisioner Категория: Политика   
Прочетен: 560 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Това стана на 20 юли на заседание на Министерски съвет, където не някой друг, а самия премиер на България, Бойко Борисов бе въведен в заблуда и разписа приемането на Решение №611.     С него, служители на министерство на транспорта, ползвайки документи с невярно съдържание извършиха измама и дариха на Държавно предприятие “Пристанищна инфраструктура” частен имот в Русе.

          Не е известно дали лично министърът е предложил приемането на решението или той също е бил подведен от свои подчинени. Сигурно е обаче, че далаверата се прави за да се облагодетелстват местни русенски дерибеи, които от години искат да закупят триетажна сграда на брега на р. Дунав в централната част на Русе. Сградата с разгъната площ около 600 кв. м. в момента е предоставена за управление на ДП”Пристанищна инфраструктура” и дадена под наем на техни приятели срещу скромната сума от 25 стотинки на квадратен метър месечно, а като бонус, години наред държавата  заплаща вместо тях  дължимите, такса смет ток и вода.

 Пречка да я закупят е липсата на земя към имота, която им се осигурява с приетото от МС решение. В скандалното решение на МС е прието, че съседната сграда, от публична държавна собственост става частна такава и се дава съгласие,  ДП”Пристанищна инфраструктура”, да я събори за своя сметка, а Министъра на транспорта да продаде материалите за своя печалба.

 На пръв поглед нищо нередно. Обаче сградата въобще не е държавна собственост, а на частно лице – Бойко Никифоров, който между другото е и председател на Обществен съвет за правосъдие и на местното гражданско движение “Бъдеще за Русе”.

   През 2007 година спорът за собственост между него и държавата е окончателно решен с влязло в сила съдебно решение, с което е отхвърлен иск за собственост на държавата.  Решенията са задължителни за всички институции, включително за областния управител, Министерство на транспорта и Министерски съвет. След това измамниците няколко пъти са правили опити делото да бъде пререшено, но съдът е отказал.

   imageТова е най-известния имот в Русе, прочул се, с това, че Русенският окръжен съд, за да докара решението на дело за собственост за земята в полза на тогавашния областен управител на ГЕРБ – Пламен Стоилов (сега кмет на Русе) е “преместил” терена на другия бряг на канал на р. Дунав за да го изкара, че се намира в пристанище “Русе Запад”, което, разбира се е на ДП”Пристанищна инфраструктура”. Наглата постъпка е разкрита и потвърдена в преписка на Окръжна прокуратура – Русе, която поради това, че извършителите са съдии в момента се разглежда в Софийска градска прокуратура.

           Последва неуспешен опит от областния управител да изкара сградата “преместваем обект” и да накара Никифоров да се изнесе от там заедно с имота си.              След като това не става, кметската администрация се опита да изкара сградата незаконен строеж. По време на преписката Пламен Стоилов, в качеството си на кмет се опита да принуди Никифоров да подпише декларация, кога е строена сградата, която при всяко положение щеше да бъде с невярно съдържание, тъй като той е роден двадесет години по-късно. Заради отказа кмета Стоилов му наложи глоба 2000 лева, която бе отменена от съда.

           През 2014 година, след като държавните служители не успяха да осигурят земята за своите хора, прибегнаха към грубо лъжливо документиране. Бившият директор на “Пристанищна инфраструктура” Мирослав Петров извади от пепелта акт за държавна собственост на вече съборена сграда и поднасяйки го като доказателство в областна администрация Русе, заедно чиновници от отдел „Държавна собственост“ създали акт за поправка, с който актували въпросната сграда. След това ползвали документа с невярно съдържание и внесли неверните данни в Служба по вписванията. По-късно, тази година други държавни служители ползвайки изготвените документи с невярно съдъпжание успяват да заблудят Бойко Борисов и Министерски съвет, да приеме скандалното решение №611 с което МС да се разпореди с чуждия имот.

          image Върховната наглост и чувство за безнаказаност са довели длъжностни лица до такава степен на самозабрава, че са си позволили, ползвайки служебно положение да тръгнат и да заблуждават премиера, вкарвайки го в отвратителна измама, която няма как да не бъде разкрита. Подписаното с неговият подпис измамно решение, без съмнение поставя петно върху неговия авторитет. Отделно от това, случаят красноречиво говори, че Министерски съвет се ползва като инструмент за заобикаляне на закона и извършване на имотни измами. Това буквално срива авторитета на правителството.

           Измамниците, знаят, че цялата тази история е надлежно документирана в разследване на Окръжна прокуратура Русе и отдел “Превенция на корупцията и икономическата престъпност” в Областна дирекция на полицията.

           Още през 2013 година е разкрито, че всички актове за държавна собственост на градското крайбрежие на Русе са с невярно съдържание. Разкрито е, че областния управител тогава и днес кмет на Русе Пламен Стоилов, писмено е отказал да извърши проверка и да ги въведе в съответствие с истината, поради което до днес те се ползват, включително за реализиране на проекти от еврофондове, какъвто е „БУЛРИС” на стойност над 8 млн. лева.

           В хода на разследването е разкрито, че бившият директор на ДП”Пристанищна инфраструктура” Мирослав Петров е използвал документи на съборена сграда за осъществяването на измамата с решението на МС. В обясненията си дадени пред разследващите той собстненоръчно е записал, че е “станала грешка”.

 На измамниците от министерството е известно, че измамата се разследва, но те я довършват, като за това нагло ползват като инструмент Министерски съвет и самия премиер.

         Наглостта им е рожба на бездействието на прокуратурата. Извършените престъпления са надлежно документирани и има заключение на разследващите за тях, още в началото на 2014 година, но още няма повдигнато обвинение, а документите с невярно съдържание до днес не са обезсилени и към тях се прибавят нови.

           През м. май т.г. Върховна касационна прокуратура върна преписката за допълнителна проверка с изрични указания да се снемат обяснения от всички лица, които са издавали, представяли и показвали документи, свързани с този имот, като на първо място е лицето „Пламен Стоилов”.

   За случилото се са сезирани главния прокурор, окръжна прокуратура Русе и МВР, изпратени са сигнали, придружени с копия на постановленията на прокуратурата, до министъра на транспорта и до министър председателя.

           Очаква се реакцията на премиера. Ще търпи ли безсрамници, на които е гласувал огромно доверие и осигурил перспективни позиции, да се подиграват с него и да го използват за долните си цели? Ще сезира ли и той прокуратурата?

 За сведение на всички граждани и медии предоставяме постановленията на прокуратурата и Решение №611 на МС

Бойко Никифоров,

председател на Обществен съвет за правосъдие

Снимка 1:

Тази сграда, близо 600 кв. м. разгъната площ  е дадена под наем от „Пристанищна инфраструктура без конкурс за 25 ст. на квадратен метър

Снимка 2:

За да докара съдебно решение в полза на бившия областен управител Пламен Стоилов, Окръжен съд – Русе излъга, че терена под сградата в долната част на снимката се намира в пристанището на отсрещния бряг на канала. Деянието е разкрито още през 2013г.,но до днес същите съдии нито са наказани дисциплинарно, нито са подведени под съдебна отговорност.

Снимка 3:

Страница от постановлението на Окръжна прокуратура Русе, в което точно е описано, че самият бивш директор на Пристанищна инфраструктура Мирослав Петров в своите обяснения е посочил, че била допусната грешка и двете сгради (тази чийто акт за държавна собственост е ползван за актуване имота  като държавен и въпросната) не били идентични, както и че същият писмено е информирал Министъра на транспорта, че за сградата нямало съставен акт за държавна собственост, както и, че правото на собственост на държавата не било доказано и установено бо безспорен начин, поради което е било и непризнато от съда.
http://afera.bg/118374.html

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 850831
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031