Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2017 14:07 - Йончева: Нарушенията по модела Добрев отиват на прокурор
Автор: radiovisioner Категория: Политика   
Прочетен: 284 Коментари: 0 Гласове:
0



 
В общинската администрация на Хасково има икономическа групировка. Даваме информацията на прокурор.

Това заяви депутатът от БСП Елена Йончева на пресконференция в Хасково, съобщи Haskovo.net. 


В администрацията на община Хасково има създадена икономическа групировка, която насочва общински, държавни и европейски пари към определени фирми. 

Йончева посочи, че за всички нарушения по модела Добрев БСП разполага с документи, които ще предаде на прокуратурата и ще внесе в Държавната комисия за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси.

Тя допълни, че “Моделът Добрев”, който може би е и “Модел ГЕРБ”, имал няколко части, съобщи "Haskovo.info". 

Първата била наглостта – така Йончева определя назначаването на ръководни длъжности в общината на братовчедка, кумец, кума и бивши съдружници. Втората е нарушаването на закона, защото тези хора нямали нужния опит за подобни длъжности, а освен това са работили дълго време без конкурси. 

Отговорност трябва да се търси както от Делян Добрев, който си призна, че е кадрувал, така и от кмета Беливанов, който пък ги е назначавал, обобщи Йончева. 

Попитан за мнение общинският председател на БСП и бивш кмет на Хасково Атанас Василев заяви, че категорично смятат, че Добри Беливанов трябва да подаде оставка, каквато вчера му поискаха и от ГЕРБ. 

А новият областен председател на социалистите в Хасково Емилия Масларова допълни, че ще търсят обяснения от двамата си общински съветници в Хасково защо като са знаели за назначенията в кметството, не са повдигнали темата отдавна.

На брифинга Елена Йончева допълни, че подобни модели са недопустими и ако се окаже, че и в БСП са се случвали, каквито обвинения дойдоха от Каварна, противодействие отново ще има. Тя заяви още, че в момента прави проучване и на останалите общини в Хасковска област дали отново няма подобни схеми. 

Елена Йончева миналата седмица обяви публично назначения в общината на хора, които са близки до Делян Добрев. Това се случи 6 месеца, след като те бяха публикувани в онлайн издания и дни, след като ГЕРБ – Хасково свали доверието си от кмета Добри Беливанов. Вчера Добрев заяви, че подава оставки от всички свои постове. 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 853617
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930