Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2017 12:43 - Румен Радев: или премиерът губи контрол върху партията си или я насърчава в битката срещу мен
Автор: radiovisioner Категория: Политика   
Прочетен: 3171 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 "Или премиерът губи контрол върху партията си, или я насърчава в битката срещу мен". Това заяви президентът Румен Радев, след като беше гост на отриването на академичната учебна година в СУ ”Св. Климент Охридски”, цитиран от БГНЕС.

"Вече обявих, че очаквам новия състав на ВСС да потвърди кандидатурата на председател на ВАС. Това е основателно. Ще даде нова легитимност на тази кандидатура в духа на реформите в съдебната система", заяви президентът.

"Очаквах премиерът да озапти беквокалите в парламента (по въпроса за модернизацията на българската армия, бел.ред.) това не се случи, те пеят все по-високо и все по-фалшиво. Освен това наблюдавам от всички действия на партия ГЕРБ - или премиерът губи контрол върху партията си, или я насърчава в битката срещу мен. Вече не виждам нужда от такава среща (с премиера- бел.ред.)", допълни той.

По думите на Радев решението и за самолетите, и за цялостната модернизация на въоръжените сили е в ръцете на премиера, негова била и отговорността.

"Води се тази битка, но считайте, че след като я търсят, ще я получат. Това, което ме смущава повече не е тази битка, а всички процеси, които стават в страната, на фона на предстоящото европейско председателство. Не затова дали то ще бъде успешно или не, считайте, че накрая ще бъдем потупани по гърба - такава е практиката. Притеснява ме начинът, по който гледаме на него и това, което искаме да извлечем от него. Мисля, че управляващите гледат на това председателство като на някаква омерта, която да легитимира спокойствие отвътре и легитимация отвън. Рискуваме точно то да се превърне в една витрина на гейтове, които започнаха да гърмят навсякъде в страната", каза държавният глава. И добави, че няма предвид само Хасково.

"Трябва да се обърне внимание на управленския модел", отбеляза президентът.

За достъпа на съветника му Иво Христов до секретна информация Радев подчерта, че той ще получи такъв и че с този факт се спекулира.

Няма да коментирам кьорфишеци на самодейци и конспиролози”,отсече той.

Според него има проблем не с Комисията по досиетата, чиято дейност трябва да бъде подложена на дебат, а с нейния председател.

"Мисля, че кандидатурата в момента е една подигравка с нашето минало и с българското общество. Това е все едно да назначиш бракониера за горски - полагаме старание да обединим нацията, но точно това ще я раздели", категоричен бе той.

За референдума в Каталуния президентът каза: "Кризата от 2008 г. явно изостри егоизма, както и центробежните течения в Европа. Полицейските палки няма да решат проблема. Той ще се задълбочава". 



Тагове:   Румен Радев,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 853936
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930