Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2017 11:46 - Валери Симеонов: Хората не трябва да се съдят дали са роднини на някого
Автор: radiovisioner Категория: Политика   
Прочетен: 235 Коментари: 0 Гласове:
0



 Хората не трябва да се съдят по това дали са роднини на някого, а дали са професионалисти и си вършат работата, заяви вицепремиерът Валери Симеонов. Така той коментира "Кумгейт" и обвиненията на БСП за роднински назначения и в други градове, освен в Хасково.

"Не може две седмици да се занимаваме с претоплената манджа "Кумгейт" и да превъзбуждаме обществото с такива низки страсти. Това не е никакъв гейт, съвсем различно е от назначаването на калинки, срещу което винаги съм бил против. Едно е да назначиш някой, който си е прекарвал деня на чашка в партийната централа за зам.-министър например, друго е твой роднина, който обаче е извървял професионалния си път, има 20 години стаж и дори е отличен от Асоциацията на общините за перфектна работа, какъвто е случаят с един от подалите оставка зам.-кметове в Хасково", каза Симеонов пред Нова телевизия.

Той перифразира поговорката - не е важно дали котаракът е черен, бял или роднина на друг котарак, а дали лови мишки.

„Опитите за използване на властта като място за пансион на политически калинки, за съжаление, не са прекратени вече 27 години. Тези назначения са практика и когато се сменя властта започват и чистките, подмяната на кадри. Трябва обаче да си дадем сметка, че това е грозно, защото кадри се създават трудно. България намаля с близо 2 милиона, всеки е нечий роднина”, коментира още вицепремиерът. 

По думите му няма значение кой на кого е чичо или друг роднина и не трябва да влизаме в жълтини, защото това не е дневният ред на обществото. 

"За мен виновен е кметът на Хасково. Той е назначил хора на временен договор и после не е провел конкурс, а им е направил договора постоянен", подчерта Симеонов. 

И се обърна към водещия Виктор Николаев:

Вие нямате ли роднини - утре, ако съм злонамерен, мога да разработя един "Викторгейт". Това са глупави кампании за глупави хора, за нискоинтелигентния електорат" Вие например също сте били назначен на временен договор, после са ви го направили постоянен. Вижте колежката ви, беше тук, а ето, останахте си сам". 

По повод обвиненията на БСП от вчера, че в Габрово братът на вицепремиера Томислав Дончев е назначен за шеф на общинската фирма "Озеленяване", Симеонов каза:. 

"И какво ще направи братът на Дончев? Работел нещо в озеленяването, ще изпише ГЕРБ в тревата ли?". 

По адрес на депутатката от БСП Елена Йончева, която първа поде атаката срещу ГЕРБ и лично срещу Делян Добрев, Симеонов каза:

"Тази, която пуска тези, лъжи, е известна с това, че никога не доказва твърденията си, както стана с границата. Лъга и когато я дадох на прокуратурата – млъкна. Не искам да говорим пак за нея”.

Той имаше предвид нейните твърдения за незаконни действия около изграждане на границата.

По повод информацията за неразбирателство в коалицията, съпредседателят на Обединени патриоти каза, че това е нормален процес, когато в управлението има повече от една политически сили. И попита кой ще дойде на власт, ако не са те, и сам отговори - "едно разпиляно БСП".

"Те ли ще дойдат, като нямат единство дори в ръководството си? Една нова лидерка, която ако мога да сравня с живата природата, е нещо като доминиращата женска в глутницата, която повлича младите вълчета. Те ли ще ни управляват, с каква подготовка? Те не могат да формулират една смислена критика по сериозните теми за обществото. Или ДПС - една партия също в дълбока криза", каза още вицепремиерът.

Валери Симеонов коментира и скандала около отнетия лиценз на военния завод "Емко", като заяви, че е самоубийство този въпрос да се коментира публично, защото изнасянето на информация за военни сделки е противодържавно.


Тагове:   Валери Симеонов,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 857453
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930