Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2017 13:44 - Нинова с първи думи след КСНС
Автор: radiovisioner Категория: Политика   
Прочетен: 1798 Коментари: 3 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Констултативният съвет по национална сигурност при президента, който продължи повече от два часа приключи. Основна тема бяха необходимите законодателни мерки за противодействие на корупцията.

 

"Не се взе никакво решение, защото кворума се провали, защото Цветан Цветанов и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ напуснаха по-рано". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след КСНС при президента.

 

 

 

"Аз оценавям днешното поведение като бойкот, не може толкова хора от управляващите да не присъстват днес. Когато реши да ни извика отново ние отново ще дойдем и ще представим отново своя проект", допълни соцлидерката.

Нинова заяви, че има законодателна прецедура, която ще реши кога двата Законопроекта да влязат в пленарна зала.

 

 

 

 

 

Нямаше ги ключови министри, г-жа Захариева, премиерът закъсня. Дебат не се осъществи. Представихме проектите си и когато се стигна до обсъждане, форумът се разпадна.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нинова заяви, че Борисов не е дал аргументи защо си е тръгнал по-рано. Това, че не се състоя дебат означава, че правителството няма капацитет да се справи с антикорупционното законодателство. Приемам отсъствието на толкова хора от управляващото мнозинство като бойкот, въпреки че те дадоха различни извинения.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нинова подчерта, че президентът сам трябва да реши как да продължи със заседанията на КСНС и дали този формат е изчерпан.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Така не се прави политика. Или всички ще осъзнаем, че трябва борба с корупцията, или имитация", допълни тя.

 

 

 

 

 

 

Премиерът Бойко Борисов закъсня с час заради срещата си със собственика на "Емко" Емилиян Гебрев и с протестиращите, като след това се присъедини към колегите си.

 

Първо на срещата при президента дойда председателят на Народното събрание Димитър Главчев, лидерът на БСП Корнелия Нинова, министърът на правосъдието Цецка Цачева, министърът на финансите Владислав Горанов, председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, главният прокурор Сотир Цацаров и лидерът на "Воля" Веселин Марешки, а от страна на Патриотите на КСНС присъства Явор Нотев. 

 

Миналата сряда правителството прие законопроект по темата, който беше внесен в Парламента. БСП също има свой проект. Основната разлика между двата е кой да назначава шефа на новия антикорупционен орган.

 

От ГЕРБ предлагат човекът, който оглави ще новата структура, да се посочва от Народното събрание. Опозицията пък смята, че специалната агенция „Антикорупция“ трябва да се управлява от директор, посочен от държавния глава.

 

Друга разлика на двата проекта е във функциите, които ще има новият антикорупционен орган - за БСП той трябва да е разследващ. Според ГЕРБ - да налага само административни санкции.

 

Президентът Румен Радев ще даде изявление в 13:45!



Тагове:   Корнелия Нинова,


Гласувай:
0



1. apostapostoloff - Радев и Нинова ще бъдат напълно
09.10.2017 14:06
блокирани и игнорирани от ГЕРБ.

И двамата са хорица неважни, те са пълни аутсайдери, които НЯМАТ НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ.
цитирай
2. ok3223 - яяяяяя дъртата проститука ПОСТОЛОВ ...
09.10.2017 14:55
ТЪРЧИ ПРЪВ ДА СЕ ИЗКАЖЕ ... ВЪПРОСЪТ Е ПРЕКАЛЕНО ВАЖЕН И ХОРАТА, КОИТО СЕ СТРАХУВАТ ДО НЕ ПОПАДНАТ ПОД УДАРИТЕ НА ОТ НОВИТЕ ЗАКОНИ ПРОТИВ КОРУПЦИЯТА ЩЕ ПРАВЯТ НОВИ И НОВИ ВЪРТЕЛИ ПОНЕ ДА ПООТЛОЖАТ ТЯХНОТО ПРИЕМАНЕ, ДОКАТО НЕ ПОРАЗЧИСТЯТ НЕЩАТА ОКОЛО ТЯХ.
цитирай
3. apostapostoloff - Проститутка, говньо, е
09.10.2017 21:05
майка ти.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 847216
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031