Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2017 09:55 - Виктор Николаев: Много политици паднаха от столчетата
Автор: radiovisioner Категория: Политика   
Прочетен: 354 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Това, което видяхме, не беше подкрепа, а лавина. Изпод руините на българската журналистика - срутвана и блъскана от доста време, тръгна лавина.   Това заяви тази сутрин в ефир водещият на „Здравей, България” по Нова телевизия Виктор Николаев, към когото в петък неуместните коментари отправиха депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиерът Валери Симеонов. 

„Искам да благодаря на всички, които подкрепиха журналистиката – не просто мен или предаването. От реакциите след предаването в петък разбрах едно. Вие дадохте знак на журналистите, на политиците, на собствениците на медии и бизнеси, че искате в България да се задават свободно въпроси. Добри или лоши за някого, остри, спорни, но най-вече – зададени. Без претенции, без страх, без да се изживяваме нито като жертви, нито като кандидати за „Пулицър”, каза журналистът. 

И продължи:

"Не очаквайте да удряме шамари или да гоним от студиото някой, който ви е възмутил или разочаровал. Ние задаваме въпроси, а всеки сам преценява как да отговори, как да реагира и какво да каже. Що се отнася до това кой говори от студията - управляващи, опозиция. Всички ние носим отговорност кого избираме, кой е в политиката и когато е там, ние сме длъжни да питаме. Ще се опитаме да продължим да го правим. Колкото до столчетата - виждали сме много политици, паднали от столчето на властта. Не забравяйте, че тези столчета ги давате вие и може да ги премествате – зависи от вас".

Той имаше предвид думите на депутата от ГЕРБ: 

"Много силни думи употребявате... Ще ви изядат хляба... Като на колежката ви (Анна Цолова, б.р.)... Тя и тя, малко, така, беше тръгнала в някаква посока, но нещо виждам, че липсва столчето й". 

По повод неговите и на вицепремиера думи журналисти излизат на протест срещу "ултиматумите и натиска". Той е организиран от Асоциацията на европейските журналисти в България и ще се проведе на 11 октомври от 9.00 ч. пред сградата на Министерския съвет. 

Междувременно през уикенда Валери Симеонов излезе точно с ултиматум към големите национални медии да му се извинят до 24 часа, защото не е заплашвал никого. И понеже не получи извинение от БНТ, bTV, Нова телевизия и БНР, той се закани да ги съди.

"Позвънене на Виктор Николаев да го питате какво се случи... Дали не си говорихме още 2-3 минути - приятелски - имаше и други хора там. След това, когато на обед пламна тази кампания, аз му позвъних. Смяхме се просто. След което кампанията се завъртя като снежна лавина. Аз се принудих да изразя моята позиция. След като ме упрекват в престъпление, а аз не съм извършил такова, това е клевета", коментира той пред телевизия BIT. 

Тъй като изявлението със срока за извинение беше изпратено от пресслужбата на кабинета обаче, то предизвика още по-остра реакция в медиите и социалните мрежи. Това принуди другия вицепремиер - Томислав Дончев, да се разграничи от него. 

"Не може да се допуска ситуация, в която представители на властта воюват с медии", каза той и предложи, тъй като не може да се извини от името на Симеонов, той и Антон Тодоров да бъдат отново поканени в телевизията, за да се уточнят кой какво е искал да каже. 
  Тази сутрин финансовият министър Владислав Горанов пък коментира, че Тодоров си е направил дебелашка шега.!f!f!kfkff



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 858214
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930