Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2017 10:19 - След скандала: Антон Кутев се върна в парламента
Автор: radiovisioner Категория: Политика   
Прочетен: 124 Коментари: 0 Гласове:
0



 След скандалите в НС вчера, днес то започна работа чак на третия опит да събере кворум, тъй като от БСП и ДПС не дойдоха. Наказанието на Антон Кутев бе намалено В началото председателят Димитър Главчев прояви снизхождение към Кутев, когото вчера отстрани за две пленарни заседания - наказанието му ще важи само за едно. За толкова вчера изгонена беше и председателката на левицата Корнелия Нинова.

Самият Кутев коментира пред журналисти, че решението е самоинициатива на Димитър Главчев, а не по негова молба. 

"И двете наказания - и моето, и на Корнелия Нинова, бяха абсолютно безсмислени. Не може да изгониш лидера на опозицията от зала и то затова, че говори неща, които са абсолютно очевидни", допълни той, цитиран от БТА.

След като още вчера от БСП поискаха оставката на Главчев, днес, след заседание на ПГ, тя каза пред журналисти, че ще внесат в деловодството на Народното събрание подписка с искането. 

Причина за това стана предложението на левицата, отхвърлено от мнозинството, премиерът да обясни кого е имал предвид, когато каза, че в парламента стоят хора, замесени в наркотрафик и купуване на гласове.

"Бойко Борисов се опитва да се измъкне и прави внушения, затова искаме да дойде да обясни. Когато го направи, гарантирам, че ще бъде осъден, лично ще заведа дело”, коментира по-рано днес Кутев пред Нова телевизия.

„Къде да кажем, че премиерът руши имиджа на институциите, ако не в парламента? Къде отива демокрацията?”, попита червеният депутат.

Той подчерта, че не могат да се издават присъди преди съдът да се е произнесъл и се обърна лично към премиера и председателя на ПГ на ГЕРБ:

„Искам да попитам кога Цветанов и Борисов ще платят парите на държавата, за дела по тяхна вина, по които държавата е осъдена в Страсбург”.

И изброи делата на бившия военен министър Николай Цонев, бившият депутат от БСП Борислав Гуцанов и лекарите от Горна Оряховица, които предварително бяха обявени за престъпници, но след това оправдани и осъдиха България в Европейския съд по правата на човека.


Тагове:   Антон Кутев,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 854104
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930