Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2017 13:16 - БСП и Патриотите харесват Караянчева начело на парламента
Автор: radiovisioner Категория: Политика   
Прочетен: 325 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
И опозицията, в лицето на БСП, и коалиционният партньор на ГЕРБ - "Обединени патриоти", одобриха новия председател на парламента Цвета Караянчева.



 Тя беше предложена за поста от управляващата партия, след като Димитър Главчев подаде оставка заради ултиматума на левицата да не участва в пленарните заседания. Досега Караянчева беше един от неговите заместници.

"С досегашните си действия Цвета Караянчева не е поставяла парламента пред изпитания, докато е водила заседания, за разлика от Димитър Главчев. Тя има качествата да бъде председател на парламента", коментира пред журналисти зам.-председателят на ПГ на "БСП за България“ Георги Свиленски пред „Фокус“. 

"Главчев си позволи да изгони българската опозиция от парламента и това, разбира се, му коства поста", подчерта той.

По думите му оставката на Главчев е осъзнат акт за това какво е причинил на демокрацията с изгонването на лидера на БСП от зала.

„Ситуацията, в която щеше да бъде поставен българският парламент, щеше да бъде много неприятна, както за парламента като институция, така и за парламентаризма като част от обществения живот в България. Няма как да работи парламент, в който опозицията ще бъде извън него“, добави Свиленски. 

По-рано самата Корнелия Нинова заяви, че оставката на Димитър Главчев е била неизбежна и правилна и е възможност за ново начало. Според нея от този акт са спечелили правовият ред и демокрацията и това е горчив урок за политическата класа.

Патриотите: С жена начело шансът за обединение е по-голям

Цвета Караянчева има всички качества да наложи по-нормален диалог и поведение в Народното събрание, подкрепяме я, коментира пък депутатът от ПГ на „Обединени патриоти“ доц. Милен Михов. 

„Изкушавам се да кажа, че когато жените управляват, има по-големи шансове мъжете да постигнат съгласие и разбирателство. Г-жа Караянчева е опитен политик и парламентарист“, изтъкна той. 

По думите му Димитър Главчев е постъпил мъдро, отказвайки се от една спечелена битка. Михов подчерта, че е вън от съмнение е, че вотът на недоверие към него е нямало да мине. 

„Той имаше подкрепата от три парламентарни групи. Той не влезе в тази битка. Жертва собствения си пост, за да направи един голям жест в посока на търсене на съгласие и обединяване на всички политически сили. Това беше нещо много важно. Ние подкрепихме тази оставка, защото винаги сме смятали, че съгласието е в основата на едно успешно управление България“, заяви доц. Михов. 

По повод думите на Нинова за ново начало, той каза, че го тълкуват като признание на БСП за поправка на своя политически курс в последните 6 месеца, "който е белязан с една нарастваща агресивност и конфронтация с управлението". 

"Ще видим дали БСП ще спази тази заявена готовност за промяна на политическия курс и търсене на съгласие и диалог“, допълни Михов. 

Самата Цвета Караянчева заяви: 

"Ще работя така, че всички да се чувстваме равни. Тук трябва да казваме всичко, но то да бъде основано на базата на политики, а не на личностни нападки”.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 854246
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930