Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2017 09:55 - Цветан Цветанов: Димитър Главчев остава депутат, трябва да оставим емоцията на заден план
Автор: radiovisioner Категория: Политика   
Прочетен: 587 Коментари: 0 Гласове:
0



 
Димитър Главчев остава като народен представител. Дори вчера премиерът два пъти разговаря с него в тази посока, че трябва да оставим емоцията на заден план. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов за оставката на Димитър Главчев като председател на парламента в предаването „Тази събота“ по бТВ.


„Димитър Главчев е жертва на системния подход на опозицията в последните няколко месеца“, заяви той. „Със вчерашния личен акт, той показа, че за него по-важно е да има спокойствие, парламентаризъм, в който да участва активно и опозицията“, посочи Цветан Цветанов.


„Този акт е изцяло личен. Премиерът, когато вчера пристигна в парламента, за да обсъждаме действията, които трябва да се предприемат, Главчев каза: „не искам да бъда спирачката или камъчето в обувката, което да препъне Председателството““, коментира председателят на ПГ на ГЕРБ. „Димитър Главчев е излъчен от ПГ на ГЕРБ. Новият председател на парламента отново е от ГЕРБ. Сменя се капитанът за определен период от време, за да може отборът да бъде в Шампионска лига и да бъде номер 1“, обясни Цветанов. „Не е нормално това, което се прави от опозицията през последните няколко месеца. Всичко е свързано с напрежение на предизвикателствата, които имаме днес и трябва да свършим като народни представители“, посочи той.

На въпрос ако България не поемаше Председателството след 43 дни щяха ли да се съгласят на оставката на Главчев Цветан Цветанов обясни: „Мисля, че и той самият нямаше да има такъв личен акт. Когато някой иска да манипулира обществото, да казва, че ще изнесе проблемите извън страната, не сме в състояние да ги решим тук, Главчев е отговорен. Искам да му кажа, че направи нещо, което малко политици правят в държавата в такава“.

„Ако анализираме конкретната ситуация надали се налагаше да има най-тежкото наказание, излизане от едно заседание на Корнелия Нинова. И той самия го каза- дано следващия да има по-ниско кръвно и здрави нерви“, посочи зам.-председателят на ГЕРБ. „Не е много лесно да председателстваш, когато има някой, който създава дразги и се мъчи всячески да прави провокация“, уточни той.

„Сделка на председателския съвет не е имало. Няма да е коректно да слагаме на масата една оставка с други ангажименти. Коментарите бяха, че това е морална постъпка“, каза още Цветан Цветанов.



Тагове:   Цветан Цветанов,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 851078
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031