Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2017 07:28 - Мартин Шулц: Насърчен съм от евролидери с Меркел
Автор: radiovisioner Категория: Политика   
Прочетен: 254 Коментари: 0 Гласове:
0



 Мартин Шулц каза, че е насърчен от френският президент Еманюел Макрон и от други европейски лидери и партии да управлява отново с Ангела Меркел.   Лидерът на германските социалдемократи Мартин Шулц заяви, че е бил насърчен от партии и лидери на европейски страни да управлява отново в коалиция с Ангела Меркел, за да могат да бъдат извършени европейски реформи, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Гледаме много сериозно на посланията, идващи от наши европейски партньори", каза Мартин Шулц на пресконференция в Берлин. 

"Наши братски партии, дори и господин Макрон, който не е председател на една братска партия" искат да бъде сложен край на политиката на блокаж спрямо реформите на еврозоната, каквато наблюдавахме досега от страна на германското министерство на финансите", каза Шулц.

Така той потвърди информациите на в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг", че Макрон, а също и гръцкият премиер Алексис Ципрас са го насърчили в телефонни разговори да продължи управляващата коалиция с консерваторите с оглед постигане на напредък в европейските реформи. 

"Телефонните разговори, които проведох, имейлите и есемесите, които размених, са все в този дух", каза Шулц.

Германската социалдемократическа партия е готова да води разговори с консерваторите, за да се извади страната от политическата криза след провала на преговорите на Меркел със Свободните демократи и Зелените за съставяне на управляваща коалиция. Но социалдемократите имат намерение да поставят свои условия.

"Едно нещо е сигурно. Не можем да продължаваме така по отношение на Европа. Това е и посланието на други приятелски партии и правителства, които се надяват, че когато Германия има ново правителство, тя ще води прогресивна политика, която да е и по-социална, и по-динамична", каза Шулц.

Макрон иска да бъде създаден пост министър на финансите и да има бюджет на еврозоната, но тези идеи бяха посрещнати хладно в Берлин.

Консерваторите виждат в тях риск, че дълговете на страните от еврозоната ще се превърнат в общо бреме и накрая едни страни ще трябва да плащат за дългове, натрупани от други. А германските социалдемократи имат позиции, близки до тези на Макрон. 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 857514
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930