Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2017 13:57 - Румен Радев покани френския бизнес да инвестира у нас
Автор: radiovisioner Категория: Политика   
Прочетен: 401 Коментари: 0 Гласове:
0



 Президентът Румен Радев, който е на работно посещение в Париж, покани френския бизнес да инвестира в България. На среща с водещи компании държавният глава представи възможностите за инвестиции у нас, предаде БНР. 

Радев разговаря с представители на фирми, които работят в сферата на отбраната, авиационната промишленост, земеделието и производството на храни. Държавният глава покани френските компании да засилят технологичното и индустриалното си сътрудничество с България, както и производството си у нас. 

Според френския бизнес България има огромен потенциал, благодарение на младите и квалифицирани кадри. 

Програмата на президента продължи със среща в сградата на ЮНЕСКО в Париж. Той разговаря с новоизбрания генерален секретар на организацията Одре Азуле. 

Вчера вечерта пък Радев се срещна с българи в Париж.

"България и Франция са стратегически партньори и за доверието в двустранните отношения своя голям принос има и българската общност в страната", заяви той пред сънародниците ни, цитиран от своя прессекретариат. 

Държавният глава подчерта, че именно доверието е условие за привличането на повече инвестиции у нас и за интеграцията на страната ни в Европа. 

„Нашата емиграция в Париж даде световни имена в областта на науката и образованието, на изкуството и културата, художници, певци, танцьори, писатели и продължава да дава блестящи инженери и мениджъри”, каза президентът и призова българите никога да не забравят, че завоюваните успехи в тази изключително конкурентна среда са успехи и за България и се постигат с много талант, упоритост и себеотдаване. 

Той приветства усилията на българската общност за признаване на българския език за матуритетен в образователната система на Франция. 

Благодаря на моята съпруга, която прие тази кауза и още през лятото, когато г-жа Брижит Макрон бе на посещение със съпруга си в България, постави този въпрос. Имам потвърждение от президента на Франция, че той ще бъде придвижен към френските институции и ще се търси решение в най-близко време“ посочи още президентът. 

Румен Радев благодари на българската общност и за създадените множество културно-просветни, информационни, благотворителни дружества и асоциации, както и че в Париж функционират четири български училища, в които се обучават над 500 деца. 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 851081
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031