Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2018 15:19 - Цветан Цветанов: Новият енергиен министър трябва да е от ГЕРБ
Автор: radiovisioner Категория: Политика   
Прочетен: 170 Коментари: 0 Гласове:
0



Опозицията е хубаво нещо, стига да е изпълнена със съдържание, каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в Сандански, пише novini.bg.

Лидерът на ПГ на ГЕРБ откри 9-тия Зимен университет на Младежи ГЕРБ. Но когато тя търси заяждания и скандали, това не градивно и конструктивно, допълни той пред младежите. В момента БСП и президентът Румен Радев са едно. Те целят дестабилизация на страната, която на свой ред да доведе до предсрочни избори. Те обаче не осъзнават, че кризата, която ще настъпи след тези избори, ще ни отдалечи от поставените цели, каза още Цветанов.

„Спомняте ли си обещанията на президента Радев по време на предизборната кампания за санкциите срещу Русия и СЕТА? Той не изпълни нито едно от двете. Дори напротив – след встъпването му в длъжност той назначи служебнo правителство и пое еднолично управлението на страната и му хареса. Радев се радваше на комфорта да няма парламентарен контрол. Именно обаче разделението на властите е един от стълбовете на демокрацията“, посочи още Цветанов.

Според него след като вече е бил съставен кабинет и премиерът Бойко Борисов стъпи много силно на европейската и международна схема, президентът Радев е трябвало да се примири с конституционно заложените си функции като такъв. „Той системно обижда парламента и прокарва разделителни линии в обществото. Всички помните поне една негова обида към най-висшия законодателен орган в нашата държава – Народното събрание. Налага вето след вето, стремейки се да затвърди позициите си, но благодарение на нашата твърда парламентарна позиция успяхме да го преодолеем“, подчерта Цветанов и допълни, че ГЕРБ и управляващото мнозинство ще подкрепи всяко едно усилие на президента за постигането на стабилност и сигурност както в България, така и в целия регион.

По-късно Цветанов каза, че наследникът на Теменужка Петкова ще бъде обсъден на коалиционен съвет. "Вече имаме някаква визия. По принцип министърът на енергетиката трябва да бъде предложен от ГЕРБ", посочи той. На журналистически въпрос дали новият енергиен министър ще бъде мъж или жена, Цветанов отговори: Ние в ГЕРБ не разпределяме постовете по полов принцип, а се интересуваме от качествата на хората.
 


Тагове:   Цветан Цветанов,   ГЕРБ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 856569
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930