Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2018 16:25 - САЩ коментира посланието на Путин за оръжията
Автор: radiovisioner Категория: Политика   
Прочетен: 223 Коментари: 0 Гласове:
0



Директорът на ядрените изследвания във Федерацията на учените в САЩ Ханс Кристенсен коментира посланието на Владимир Путин.


Той подробно се спира и на представените от руския президент уникални оръжейни системи, определени като "несъществуващи в друга държава по света" в интервю за "Гласът на Америка".

"Повечето от тези системи са известни на експертите в сферата на отбраната на Запад. За останалите може да се съди само по неясни слухове. Освен това, част от изброените нови оръжия очевидно се намират на много ранен стадий на разработка в конструкторски бюра", каза Кристенсен.

Той даде пример с междуконтиненталната балистична ракета "Сармат". Това е добре известна руска ракета, която трябва да смени вече остарялата СС-18. Кога обаче ще стане това, не е ясно. беше обявено, че това ще стане през 2018 година, но после това се отложи, за да се отстранят проблеми около функционирането на ракетната система. Сега срокът е 2020 година, ще видим, дали ще бъде спазен.

Що се отнася до ракетната система "Кинжал", тя вероятно е преминала изпитания. Но досега никъде не се е появило описание, нито информация дали това е стара разработка или нещо принципно ново.

За подводния дрон или междуконтиненталното торпедо може да се каже, че то още е на някакъв стадий на разработка.

"Всичко това говори, че в речта на Путин бяха събрани много различни елементи с цел да удивят и вътрешната, и външната му аудитория. Очевидно, тези негови послания се възприемат твърде негативно в света, а само ще въодушевят американските ядрени лобисти, които продължават да искат увеличаване на ядрените арсенали и тяхната модернизация", смята Кристенсен.

Според него, казаното от руския президент е още един аргумент в полза на нова ескалация на въоръжаването.

В заключение Ханс Кристенсен заявява, че новите оръжия, за които говори Путин, дори да са реалност, не могат съществено да изменят стратегическия баланс в света и от гледна точка на икономическите проблеми пред страната, са пример за невероятно разхищение на средства.  


Тагове:   путин оръжие,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 854124
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930