Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
23.04.2018 16:15 - България между САЩ и Русия
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 977 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Покрай събитията в голямата политика и напрежението между САЩ и Русия някои родни „експерти” и „журналисти” (кавичките слагам умишлено) постоянно задават въпроса дали трябва или не трябва да подкрепяме действията на Щатите и да изразяваме солидарност с действията им против Москва.

Е, аз ще задам въпроса по малко по-различен начин – а трябва ли изобщо България да заема страна в конфликт, в който тя не играе никаква роля? Може би без България големите държави няма да могат да се оправят? Или може би САЩ отчаяно се нуждаят от нашата помощ, защото сами не могат да преборят Русия?

Като чета статиите из родните медии оставам с впечатлението, че ние просто сме задължени да подкрепим американците, иначе може да ни помислят за предатели. Просто е немислимо да предадем великите Америка и Европа, та нали те са нашето семейство, те са всичко за нас!

Не съм чул и от американското посолство да ни притискат и да настояват да се определим дали сме „за” или „против”. Така или иначе е ясно, че сме формално „за” без значение какво правят САЩ. Никой от родните управляващи не би посмял да се опълчи на политиката на Вашингтон дори да е очевидно, че тя е неправилна. Що се отнася до действията на Щатите в Сирия и срещу Русия, то е абсолютно очевидно, че те са неправилни, но смелостта на родните политици стига само колкото да обявят условен неутралитет. Справедливо е да кажем, че все пак и повечето страни в ЕС не смеят да проявяват прекалена самостоятелност и само тихо се оплакват, надявайки се, че Щатите някога ще отпуснат юздите. Но съдейки по това колко решителни са във Вашингтон да продължават конфронтацията, европейците ще са принудени и занапред да търпят загуби заради санкционната война срещу Русия.              

Ето и изследването на агенция „Афис” дава неутешителни резултати, които явно разочароват родните любители на западната демокрация и еврогейски ценности. Оказва се, че само 11% от населението смята, че трябва да подкрепим Запада начело с САЩ. Цели 25%, тоест два пъти повече хора, пък подкрепят Русия. Че и не само това – почти половината от анкетираните (44%) смятат, че именно САЩ са тези, които предизвикват влошаването на обстановката, докато тези, които смятат, че Русия е виновна за всичко са само… 5%.

Подобни цифри вероятно карат родните русофоби да си скубят косите и да си блъскат главите в стената от ярост. Оказва се, че наоколо е пълно с путински агенти, които заплашват да разрушат свещения ни съюз с Вашингтон и плюят върху европейската солидарност! Ужас!

Да се чудиш как е възможно подкрепящите Запада да са малцинство, имайки предвид, че вече двайсет години родното население е старателно обработвано със западна пропаганда и вече отдавна трябваше да е научило „правилните” отговори. Джордж Сорос и Държавния Департамент на САЩ хвърлят толкова пари, за да ни убедят колко лоша е Русия и колко прекрасен е западният свят. Хиляди интернет тролове всеки ден пишат колко ужасна е Русия, разни „журналисти” и „експерти” по телевизията ни разказват за злодея Путин, а какво получаваме накрая? Само 5% смятат, че Русия подстрекава конфликта със САЩ, а не обратното. Скандал! Катастрофа!

Някои от сънародниците ни сигурно наистина не могат да спят спокойно при мисълта, че не сме подкрепили американския господар. Как ли Вашингтон ще се справи без нас? Бързам да ги успокоя – Вашингтон не се интересува дали сме го подкрепили или не. Господата в Белия дом са заети с по-важни неща. Родните „експерти” също би трябвало най-накрая да се успокоят – България не играе никаква роля в световната политика, така че мнението ѝ никой не го интересува. Ако на Щатите им е нужно България да заеме някаква твърда позиция по интересуващите ги въпроси, то за това е достатъчно просто американския посланик да се обади в София и родните власти веднага ще изпълнят командата.

Обслужването на американските интереси за доста европейски политици (включително родните) е повод за гордост, но не значи и че населението на европейските страни поголовно изпитва радост от това унизително слугуване. Единствения положителен извод от гореспоменатата статистика, който мога да си направя е, че по-големия процент от българите все пак осъзнават, че лизането на задници не е хубаво нещо. Ако ще задниците да са американски или европейски.             




Гласувай:
4



1. apostapostoloff - Българите са простаците на ЕС и
23.04.2018 17:10
затова не знаят, че в наши дни Русия е само една голяма бензиностанция с претенции за държава.

БВП на тази бензиностанция се формира преди всичко от износа на суровини. Казано другояче, Русия е страна от третия свят- без индустрия, производство, наука и изкуство.

Трябва да се знае също така, че БВП на прогнилата, изостанала и западнала Русия е по- малък от БВП на Италия.

Никакво противопоставяне между САЩ и Русия не може да има. Защото БВП на САЩ е 15 ПЪТИ по- голям от този на Русия!

Накратко- Русия е страна без никакво значение!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3215479
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031