Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2018 11:30 - Западът се пробужда от кокошата слепота, която сам си причини във времето на тъй наречената Перестройка и рухването на бившия СССР
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1949 Коментари: 3 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  image  

Пламен Асенов, специално за Faktor.bg

Не, очевидно не жегите са причина, граждани, за неадекватното поведение и великите идеи на някои субекти. Все пак, лятото не е така жежко, а потокът новини, свързани с тежки мисловни изкривявания, продължава да ни залива. 
И не говоря само за вдъхновяващи красоти от типа: “Чисто гола рускиня си купи бира от бензиностанция в Краснодар”. Такива радостни за окото неща се случват и на далеч по-цивилизовани места от някогашния Екатеринодар, преименуван от болшевиките в нещо червено и тъпо. 

image

Нито пък имам предвид поредната морално скрибуцаща проява на руски „полезен идиот” в лицето на Стивън Сегал, американски актьор с руски паспорт. Сигурно го държи за всеки случай – да има къде да се спаси, ако властта в Щатите внезапно му наложи цензура или зрителите решат да го бият за жалките му филми.   
Та въпросният Сегал беше назначен за „специален представител на руското външно министерство, по въпросите за руско-американските културни връзки” със задача „да се насърчи по-нататъшното развитие на руско-американските отношения в хуманитарната област, включително сътрудничество в областта на културата, изкуството, социалните и младежките обмени”. 
Като прочетох това, зарадвах се на руско-американските културни връзки, щото Сегал е известен като много културен човек. И творчеството му е такова - през цялото време във филмите му се налага културата, много яко и по мордата.  
И също за малко да си представя как Сегал хуманно се застъпва пред руските власти за девойките от „Пуси райът”, които най-културно настояват Путин да се маха. „Г-н Лавров, нека се прекрати постоянният тормоз срещу тези млади момичета и те да бъдат оставени на мира да си творят изкуството, нищо, че то не ви харесва. Така правим ние в Америка и в целия свободен свят” – сякаш чувам думите на смелия хуманист.  
Но веднага се сещам, че няма да стане така, защото всъщност Сегал е нает 

да работи в САЩ за руска полза и в руски интерес,

 а не в самата Русия да бърка умовете на хората с идеи за свобода и демокрация. 
Каква ли му е заплатата на този пич? Или се труди „на добра воля”?
Какъвто и да е отговорът, не е луд човекът да си разваля отношенията с кремълските господари, заради някакви си утки. На руски - „патици”, вие какво помислихте?
Може би окрилен от факта, че такъв голям боец за култура и хуманизъм като Стивън Сегал е на руска страна в битката за сърцата и душите на хората, кремълският министър на отбраната Сергей Шойгу  съвсем изперка. Посред август той се изрепчи на Германия, защото през април министърът на отбраната Урсула фон дер Лайен каза, че е необходим по-твърд курс спрямо Русия. 
То, че е необходим, необходим е. И дер Лайен не е автор на това откритие. От известно време Западът, макар мъчително бавно, се пробужда от кокошата слепота, която сам ентусиазирано си причини във времето на тъй наречената Перестройка и рухването на бившия СССР. Процесът на осъзнаване е твърде тегав, затова Шойгу си позволява да дрънка глупости: „След всичко, което германците направиха в нашата страна, мисля, че те не трябва да говорят за това още двеста години” – каза той в отговор на дер Лайен. И я призова да „попита дядовците си” какво означава да се говори с Русия от позиция на силата. Което ще рече, явно има предвид случилото се през Втората световна война, когато диктаторите-съюзници Сталин и Хитлер изведнъж решиха, че единият от тях е излишен и се стиснаха за гушите. 
Не разбрах само защо толкова късно се сети да отговаря Шойгу – дали чак сега са му докладвали смелите армейски разузнавачи за изявлението на германския му колега или чак сега той е изтрезнял от поливането на шока с водка. Какъвто и да е случаят обаче, важното е друго – наистина дълбок мислител си е избрал Император Путин за водач на войсковата глутница, нищо, че понякога се изказва леко неподготвен. 
Както в случая. Защото - първо, само в Русия не знаят, не помнят и не вярват, че руският бог Сталин причини на руснаците много повече и много по-зловещи неща, отколкото през цялата нейна история всички германци, плюс всички чужденци, изобщо са ѝ причинявали; и второ – не е Шойгу човекът, който ще определя кой какво да мисли и говори, кога и защо да го прави, и прочие.  
Също както не е Сергей Лавров човекът, който ще каже дали поредната порция американски санкции срещу Русия, предизвикани от наглостта на Кремъл да използва бойно отровно вещество за премахването на противници като Скрипал, са абсурдни или не са абсурдни. 
Много избесня кремълската банда този път, защото

новите санкции удрят високите технологии, 

включително специалната екипировка за добив на нефт и газ, която велика Русия не може сама да произвежда и е принудена да доставя от гнилия Запад. Оттам пък ударът отеква върху и без това силно разклатената руска финансова система. 
На всичкото отгоре, паралелно с новите санкции, група сенатори от Републиканската партия на Тръмп, внесоха законопроект с недвусмисленото заглавие „Закон за защита на американската сигурност от агресивността на Кремъл 2018”. Този проект предвижда да се бръкне пряко в Светая Светих на руската политика – да се блокират плащанията в долари на руските банки и да се извади на светло информация за личното богатство на Император Путин. 
Затова все по-отчетливо на хоризонта се очертава драматичен въпрос – още колко време кремълската мафия ще се задържа на власт с гола пропаганда, докато в същото време изцежда целия икономически ресурс на „обикновените хора” в Русия. С други думи, питането вече става кога, а не дали, нещо там ще избухне със страшна сила. 
Затова и съпротивата срещу санкциите е яростна. Според Дмитрий Песков санкциите са „абсолютно незаконни и не съответстват на международното право”. Кремъл като защитник на международното право или с други думи – въплъщение на мъдрата мисъл: „Сети се Мара да си я бара!” 
Ами не искат американците, пък и много хора по света, да работят с вас, бе, майни, не са длъжни да искат и това не е въпрос на международно право, а на избор и на лична преценка. Но не искат не защото някой ви мрази, ами защото вие имате крещяща нужда от света, а се държите срещу него така нагло, сякаш светът има крещяща нужда от вас. Наглостта трябва да се наказва….. 
Още по-мъдро от Песков се изказа по темата за санкциите Мария Захарова. Според нея решението на Вашингтон, което идва във връзка с убийството на Скрипал, е „класически сговор между САЩ и Великобритания”. Това - казано с тон, който дава да се разбере, че сътрудничеството и единомислието между две от водещите страни на свободния свят, е нещо срамно, недостойно и дори направо престъпно.
Да, този „класически сговор” навремето спаси Европа и света първо от нацизма, а после и от комунизма, така че кремълските гангстери го мразят в червата, затова използват всяка възможност да работят срещу евро-атлантическото единство. Жалкото е, че напоследък в Европа постигат известни успехи в това отношение, вместо да срещнат разумен и категоричен общ отпор.  
На фона на казаното дотук, да ви предупредя, граждани, че голямо яйце се пече на нашия собствен български, а и на целия кръгъл балкански задник. Яйцето се казва Сърбия - основният инструмент, с който Кремъл разполага, за да се противопостави тук на Запада. Русия все по-видимо се опитва да инспирира 

горещ конфликт на Балканите,

 като подкокоросва и въоръжава Сърбия за открит сблъсък в Косово. 
Съжалявам, но очаквам такъв сблъсък наистина да има в най-скоро време, а подозирам, че нито ние, българите, нито Западът като цяло, сме готови да се справим с такова предизвикателство. Още повече, като имаме предвид още по-активната роля, която тогава ще изиграе тукашната руска пета колона. 
Например нашенецът Румен Петков, сериозно или на майтап наричан от някои „лидер на партия АБВ”, вече тръгна в тази посока с открития си анти български призив да блокираме членството на Македония в ЕС и НАТО. Той първо нападна официална България, че оставила Атина и Скопие сами да решават въпроса за името на Македония – реакция, която напълно се вписва в руската активност по темата. Още по-важно обаче е друго от основанията на Петков да поиска София да блокира Скопие за ЕС и НАТО. „В момента има стремеж Сърбия да бъде закопчана отвсякъде със страни-членки на НАТО” – каза политикът от страна, член на НАТО, явно загрижен за горката Сърбия, на която гадовете пречат да се разгърне и да прави каквото си иска на Балканите. Ама това е лошо, ах, как е лошо от гледна точка на истинския български патриотизъм, който всъщност винаги е руски.




Гласувай:
4



1. vencivaleri1951 - Хм, не би било
16.08.2018 13:38
лошо авторът на статията да отиде до това"червено и тъпо", да поогледа икономиката на Краснодарска област/съпоставима с България като територия и население/, да погледне столицата на областта и да сравнява. Как живеят краснодарци, как ние. Каква е инфраструктурата на Краснодар, каква е тази на София...

Иначе по темата:
Като кажеш Пламен Асенов, колко човека се сещат за него и колко се сещат като чуят името Сегал. Иначе след като е главен персонаж в толкова филми , значи се продава. Аз лично не ги гледам-но някой ги гледа-предимно американци. Филмите според публиката...Точно такива филми продава и доскорошния губернатор на Калифорния, Слай, Брус Уилис...И не беше ли премиерът наш горд че се снима с тях?
А какво да кажем за филмовото творчество на Рейгън?
Иска авторът да каже , че видите ли какъв тъпанар е взел руско гражданство и се е хванал с някаква обществена дейност в полза на руснаците.
Драги ми Пламене-хората със собствен самолет и лодка не са тъпи. Тъпо е да се репчиш на тема можене с тях , защото кръгозорът е друг. Едно е от самолет, друго е от прозорчето на панелката. Твоето си е социализъм, който уж много мразиш.
Аз не знам какво те учудва Пламене репликата на Шойгу към германския му колега.
Да оставим ВСВ. Германия е още окупирана държава. Французи, англичани и руснаци се изтеглиха доброволно-подчертавам доброволно, но американският окупационен корпус си е там по силата на мирния договор. Откъде накъде един министър на несуверенна държава/окупацията отнема суверенитет/ ще говори по този начин на свой колега на страна постоянен член на Съвета за безопасност и страна доброволно се отказала от васална ней територия съгласно договореностите след капитулацията на Германия
цитирай
2. andrei - Вярно,кой е наистина този Асенов,
16.08.2018 15:40
който иска да се отърка в Стивън Сегал?Навярно е някой квартален идиот от калибъра на Колев 38 идиота!?
цитирай
3. get - - Странно - но факт, в България явно ...
17.08.2018 12:43
- Странно - но факт, в България явно имаме индийци ... които за разлика от автентичните индуси СА ПОДМЕНИЛИ - КРАВАТА, като СВЕЩЕН ОБЕКТ НА КУЛТА, с друг - този, на МАТУШКА РАССИЯ :))) ?!

- Колев-38 - не накърнявай конституционните права на тези хора - ДА ВЯРВАТ В СВЕТОСТТА НА НЕЩА - различни от Бог! :)))
цитирай
4. kolevn38 - Те вярват в техният Бог Отец Сталин, в Неговия Син - Путин и Светият им Дух - КомунизЪма:)
17.08.2018 12:54
get написа:
- Странно - но факт, в България явно имаме индийци ... които за разлика от автентичните индуси СА ПОДМЕНИЛИ - КРАВАТА, като СВЕЩЕН ОБЕКТ НА КУЛТА, с друг - този, на МАТУШКА РАССИЯ :))) ?!

- Колев-38 - не накърнявай конституционните права на тези хора - ДА ВЯРВАТ В СВЕТОСТТА НА НЕЩА - различни от Бог! :)))

цитирай
5. kolevn38 - Венци, какви глупости ми говнориш, и от кой ръкав ги вадиш!?
17.08.2018 13:00
vencivaleri1951 написа:
лошо авторът на статията да отиде до това"червено и тъпо", да поогледа икономиката на Краснодарска област/съпоставима с България като територия и население/, да погледне столицата на областта и да сравнява. Как живеят краснодарци, как ние. Каква е инфраструктурата на Краснодар, каква е тази на София...

Иначе по темата:
Като кажеш Пламен Асенов, колко човека се сещат за него и колко се сещат като чуят името Сегал. Иначе след като е главен персонаж в толкова филми , значи се продава. Аз лично не ги гледам-но някой ги гледа-предимно американци. Филмите според публиката...Точно такива филми продава и доскорошния губернатор на Калифорния,де накъде един министър на несуверенна държава/окупацията отнема суверенитет/ ще говори по този начин на свой колега на страна постоянен член на Съвета за безопасност и страна доброволно се отказала от васална ней територия съгласно договореностите след капитулацията на Германия


само в Русия не знаят, не помнят и не вярват, че руският бог Сталин причини на руснаците много повече и много по-зловещи неща, отколкото през цялата нейна история всички германци, плюс всички чужденци, изобщо са ѝ причинявали; и второ – не е Шойгу човекът, който определя кой какво да мисли и говори, кога и защо да го прави, и прочие.
цитирай
6. kolevn38 - Ей, лайнар, изчезни да вониш някъде другаде, място за вонящи червени свине тук няма.
18.08.2018 08:32
andrei написа:
който иска да се отърка в Стивън Сегал?Навярно е някой квартален идиот от калибъра на Колев 38 идиота!?

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4086360
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031