Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2017 15:46 - Фандъкова: Бирата в парка няма да наруши, ако не се наруши обществения ред
Автор: radiovisioner Категория: Регионални   
Прочетен: 196 Коментари: 0 Гласове:
0



 Забраните за бира в парка и за музика по улиците са дискусионни, предложените текстове не са съвсем ясни, важно е и дали може да се контролира прилагането им. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред bTV относно проекта на нова наредба за обществения ред в София. 

По думите й пиенето на бира в парка няма да е нарушение, ако не се нарушава обществения ред. 
"Самите родители пият бира пред децата си. Това е много дискусионен въпрос, заяви Фандъкова. 

Тя обаче е категорична, че нова наредба трябва да има, защото действащата в момента е от 1993 г., той като приетата през 2009 г. беше отменена от съда.

Относно с предвидените забрани за шум, Фандъкова посочи, че жителите на София искат да се контролира нивото на шума особено в нощните часове и следобед. 

Новата наредба предвижда в следобедната почивка от 14.00 до 16.00 ч. за всеки ден забрана да се пускат озвучителни уредби, шумни апарати и почистващи апарати, като прахосмукачки. От 22.00 до 08.00 ч. пускането им също се забранява. Същите ограничения се предлагат и за свиренето на музикални инструменти, пеенето за обучение, репетирането. 

Обществено обсъждане на проекта ще има на 19 октомври. 

Вкарват куп забрани в наредба за обществения ред в София >

Ремонтите в София 

Най-тежките ремонти – на бул. „Дондуков” и на бул. „Монтевидео”, трябва да приключат до края на годината, обяви още кметът на София. Поетапно се пуска движението, където е възможно, допълни тя. 

Друг голям ремонт е този на бул. „Тодор Каблешков” -  излята е плочата на новия мост. Той ще е част от вътрешния ринг, ще продължим в посока бул. „Черни връх”, уточни Фандъкова. 

Строителството на новия метродиаметър ще продължи и догодина и се очаква къртицата да приключи работа до края на 2018 г. и да се отпуши наземния транспорт около новите метростанции. 

Очаква се в края на 2019 г. да бъде пуснато движението по новите 12 спирки на метрото - от кв. „Красно село” до театър „Зад канала”.

Относно качеството на ремонтите Фандъкова каза, че общината връща фирмите да поправят нередностите. За ремонта на бул. „Шипченски проход” изпълнителят беше връщан шест пъти, уточни тя.

Фандъкова допълни, че заради некачествени ремонти е прекратила три договора с фирми в т. ч. е и изпълнителя на ремонта на "Шипченски проход".

За 2018 г. е предвиден сериозен ремонт на ул. „Граф Игнатиев” с подмяна на водпроводната мрежа и трамвайните релси, ще се подменят и релсите на бул. „Цар Борис III”, съобщи още кметът. 

ГЕРБ и корупцията 

Оставката на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров след скандала с репликите към водещия Виктор Николаев е достойна постъпка, коментира още Фандъкова в качеството си на зам.-председател на ГЕРБ. Не трябва да има дори сянка на съмнение за натиск върху медиите, уточни тя. 

Фандъкова не смята, че някой е имал за цел да провали нарочно Консултативния съвет за национална сигурност, свикан от президента Румен Радев. ГЕРБ има воля за борба с корупцията, категорична е тя. 

Зам.-председетелят на ГЕБ обяви още, че нито един член на нейното семейството й  не работи нито в Столичната община, нито в общинско дружество. 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 856512
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930