Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2017 13:10 - В разгара на зимата: Абонати на "Топлофикация София" се оплакаха от високи сметки
Автор: radiovisioner Категория: Регионални   
Прочетен: 667 Коментари: 2 Гласове:
0



 В разгара на отоплителния сезон абонати на "Топлофикация София" се оплакаха, че са получили високи сметки.   Според тях топлинното дружество им е начислило двойни сметки в сравнение с миналата година по същото време. От "Топлофикация" обаче оправдаха сумите с нов метод, по който изчисляват сградната инсталация в блока, съобщи БНТ. 

Блок 119 е един от високите в столичния квартал "Лозенец". В 20-те етажа живеят толкова хора, колкото в едно малко село. От няколко седмици основният проблем за обитателите му е октомврийската сметка за парно. 

"За пореден път и тази година "Топлофикация" на изненадаха. В изравнителните сметки се получиха, допълнителни разходи за уреди, без измервателни уреди върху тях. Като "Топлофикация" искат да ни кажат, че тези тръби, които минават, половината от тях изведнъж са станали на радиатори", разказва Драгомир Стефанов, който живее в блока. 

За да стига бързо топлата вода до последния 20-ти етаж и в този блок има два кръга инсталация. Първият обслужва живеещите до 8 етаж. До там през всеки апартамент преминават 4 тръби. От 8-ия до последния етаж обаче тръбите са две. Те захранват втория кръг. До тази година всички в блока получавали еднакви сметки за сградната инсталация. 

С новия отоплителен сезон нещата се променят. На абонатите до 8 етаж им е начислена двойна такса сградна инсталация заради повечето тръби. В месечната фактура е отбелязано като "отоплително тяло без уред". 

"Миналата година целият сезон, без топлата вода, е бил 225,86 лв., тази година е 537,36 лева", показа Стефанов. - "В случая, двойно! Те са ни ги начислили на пълна мощност, на база на някакъв коефициент, който е установен по някакъв техен математически начин. Преди няколко години целият блок сложихме най-модерните уреди за измерване с дистанционно отчитане, за да може да няма разминавания. Да се отчита всеки месец, за да нямаме такива изненади". 

От "Топлофикация София" и топлинния счетоводител на блока обясниха, че новата такса сградна инсталация била начислена след проверка. 

"Проверката през месец март 2017 г. беше извършена по искане на "Топлофикация София", тъй като установихме, че сградата попада в списъка с тези сгради, при които има отдадена енергия от сградната инсталация, повече от 50%. След проверката установихме, че трябва да се начисляват суми и за т.нар. втори кръг", разясни Елизабет Павлова от дружеството. 

Живеещите в блока са писали за проблема си до омбудсмана, Столичната община и Комисията за защита на потребителите. Но всичките им писма били препращани към "Топлофикация". 



Гласувай:
0



1. tzvetina2018 - Докога
08.05.2018 15:28
Бих искала да изкажа някои съмнения относно следното :
При положение ,че се купуват резервни части които не отговорят на определени стандарти и се пилеят „държавни пари“ отпуснати по европейски проекти, което не позволява ремонта и подръжката на изключително важни звена и елементи от защитата и автоматизацията на всяко едно съоражение е крайно опасно и непредсказуемо за работата му така ,че горните изречения не са нито прувеличени нито невъзможни.
От години не се купуват резервни части за важни и ключови елементи от който зависи безопасността и правилната работа на огромните котли - процеси ,при който ръчните режими на работа са не достатъчно ефективни, а и не могат да се поддържат дълго което от своя страна прави въпросните съоражения потенциални места за големи аварии, а мащабите на щетите и жертвите ще са невъобразими и всичкото това става по време на европейското преседателство на Република България.
Вече 2 пъти жителите на гр.София и други градове остават на студено – през ноември и декември 2017 г. но никой не беше наказан за тези големи аварии?Докога????
Дадени са много средства за тези дигитални камери на завишени цени от един и същ дистрибутор ?Защо досега не е направена истинска проверка за тези средства – докога този всемогъщ директор Н.Кювлиев ще остава ненаказан – нали се пишат закони,а тези закони трябва да се спазват от всички – или в България те не важат за хората с дебели вратове и дебели портфейли?
Другата огромна грешка на ръководството е, че откровенно тормози експлоатационният персонал, който постоянно се наблюдава с видео камери от лица, който нищо не разбират от производствения процес - които са назначени с учудващо високи заплати и единствената им работа е незначителни неща да изкарат наказанието на някой, който работи на денонощен сменен режим и работата му е пълна с отговорности.
Всичко това води до изтичане на ценни дългогодишни кадри и замяната им от хора без опит, което води до голями аварий причинени от човешко незнание и човешка грешка като огромната авария от зимата на тази година когато гръна магистрален тръбопровод от района на ТЕЦ „София Изток“ заключенията може и сами да си ги направите но не винаги късметът ще ни носи аварий без жертви .
Защо на директорът на ОЦ „Земляне“ г-н Николай Кювлиев му се позволява да борави с държавни средства за лични облаги,да надписва поръчки и т.н.
Когато някои хора на ръководни позиции имат желание да направят нещо,да променят
статуквото винаги ще намерят начин това да стане.
Но когато няма желание нещо дасепромени винаги ще се намери причина това да не стане.
Никой нехае за източването на държавни пари от ОЦ „Земляне“ – вече 1 година и 2 месеца се опитваме да привлечем вниманието на медиите и хората,от които зависи това – но без успех!
цитирай
2. tzvetina2018 - Но от 6 месеца наблядавам потрес...
14.05.2018 08:46
Но от 6 месеца наблядавам потресаваща практика - хора от ПП „ГЕРБ, които работят на ръководни и важни места – кметове,зам.председатели на групи – Николай Стойнев които привидно „милеят“ и само на думи се правят на човечни,а всъщност замитат нещата “ под килима“ и се правят,че мислят за хората, а всъщност нарочно не предприемат нищо за да се борят наистина с различните извратени форми на корупцията.Защото са се уяли с власт!
Преди 40 дена си смених работното място – пак отново станах потърпеща от корупционна схема – директорът на професионалната гимназия, в която работех като преподавателка по английски език твърдеше в началото на лятото,че ще получим обезщетение в размер на 2 брутни работни заплати!Станах свидетел на следното – той най-безцеремонно обяви накрая,че тези пари които по право ни принадлежат при закриване на работното място няма да ги получим – защо ли!Ами защото те са разпределени между него и главния счетоводител – корупцията е навсякъсе около нас – най-добре се краде от държавните пари!
Каква е връзката с ОЦ „Земляне“ – нека органите, които правят проверките щателно да прегледат освен фалшивите „ремонти“ и фактури нека да обърнат внимание и на работата на главния счетоводител на централата!Ако проверят фактите така както трябва ще открият пропуски в т.нар.“изрядна “ документация, цитирам един от проверяващите г-н Николай Стойнев !
От години не се купуват резервни части за важни и ключови елементи от който зависи безопасността и правилната работа на огромните котли - процеси ,при който ръчните режими на работа са не достатъчно ефективни, а и не могат да се поддържат дълго което от своя страна прави въпросните съоражения потенциални места за големи аварии, а мащабите на щетите и жертвите ще са невъобразими и всичкото това в навечерието на европейското преседателство на Република България !
При положение ,че не се купуват резервни части което не позволява ремонта и подръжката на изключително важни звена и елементи от защитата и автоматизацията на всяко едно съоражение е крайно опасно и непредсказуемо за работата му така ,че горните изречения не са нито прувеличени нито невъзможни.
Другата огромна грешка на ръководството е, че откровенно тормози експлоатационният персонал, който постоянно се наблюдава с видео камери от лица, който нищо не разбират от производствения процес - които са назначени с учудващо високи заплати и единствената им работа е незначителни неща да изкарат наказанието на някой, който работи на денонощен сменен режим и работата му е пълна с отговорности.
Всичко това води до изтичане на ценни дългогодишни кадри и замяната им от хора без опит, което води до голями аварий причинени от човешко незнание и човешка грешка като огромната авария от зимата на тази година когато гръна магистрален тръбопровод от района на ТЕЦ „София Изток“ заключенията може и сами да си ги направите но не винаги късметът ще ни носи аварий без жертви .
Също така искам от Вас да проверите защо назначената без обявен конкурс г-жа Албена Пенелова има образователния ценз да е началник на отдел "Химия" в централата - тя е на работа от 01.09.2016 г. се движи сък служебна кола от и до работа!Толкова ценен кадър ли е тя за централата?????
От м.май до м. октомври всяка година се провеждат „ремонти“ – тази година централата беше гасена на 10 май и на 26 юни и палена на 5 май и на 13 септември! Закупуват се материали ,а всъщност те са само на фактурите – знаете,че всеки моге да си закупи от „Илиенци“ празни или написани фактури срещу определено заплашане – и ето ти един начин за източване на държавни пари чрез фиктивни ремонти!Защо няма проверка на тези фактури???
Преди няколко дни Румен Зарчев, който работи в ОЦ „Земляне“ е дошъл на работа употребил алкохол – при проверката която е направена трегерът е показал над 1,3 промила – г-н Зарчев си е взел отпуска и болничен, за да се „възстанови“ по-леко от алкохола!През м.септември г-н Зарчев е бил помолен да напусне доброволно - защо се е стигнало той да не бъде уволнен, а да напусне доброволно???Защо той не е уволнен или наказан, а някои хора за най-малкото ги уволняват дисциплинарно???Или той еот хората на г-н НАЧАЛНИКА НИКОЛАЙ КЮВЛИЕВ И ТРЯБВА ДА СЕ ПАЗИ??? Той сам е напуснал – за да могат да покажат на околните,че не държат хора които са вече компреметирали и които идват на работа употребили алхокол!!!
ВЕЧЕ 1ГОДИНА И 2 МЕСЕЦА СЕ ОПИТВАМ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН ДА ПРОПУКАМ ТАЗИ СТЕНА ОТ БЕЗРАЗЛИЧИЕ, КОЯТО СТОИ МЕЖДУ ОБИКНОВЕНИТЕ ГРАЖДАНИ И ИНСТИТУЦИИТЕ- НО НЯМА ОТГОВОР ОТ НИКЪДЕ –НИТО ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ,НИТО ОТ ХОРАТА ОТ КОИТО ЗАВИСИ ГЕЗИ ФАКТИ ДА СЕ СЪОБЩЯТ НА ОБЩЕСТВОТО – ТЕЛЕВИЗИИТЕ УМИШЛЕНО ИЗБЯГВАТ ТАЗИ ТЕМА,А ПЪК ХОРАТА ОТ КОИТО ЗАВИСИ ДА СЕ ОГЛАСЯТ ТЕЗИФАКТИ НЕХАЯТ И НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ГИ ЧУЯТ – ДОКОГА ЩЕ Е ТАКА?ДОКОГА???
Първо беше "Суджук-гейт",след това "Кум-гейт",а сега това за което Ви пиша ще се окаже "Топло-гейт"???Докога?????
Обръщам се съм Вас,зашото Вие се занимавате с разкриване на корупционни схеми и защото никой досега не е отговорил на всички тези въпроси !!!
С уважение – Цвета Иванова
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 857799
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930