Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2018 10:59 - Учителка от Стара Загора получи по уникален начин покана за бала на учениците си
Автор: radiovisioner Категория: Регионални   
Прочетен: 218 Коментари: 0 Гласове:
1



Истинското признание за един учител е любовта на учениците му, а когато тези негови възпитаници са най-прекрасните деца, взаимната им топлина само може да гради и да дава високи постижения.



Красивото изживяване започва преди 2 години в Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“ в Стара Загора, когато 26 17-годишни момичета и момчета от специалност „Банково дело“ се запознават с новия си класен ръководителк. Паралелката е „Б“, а техен класен става г-жа Галина Димитрова, която и до днес, 2 месеца преди абитуриентския им бал, никак не се различава от възпитаниците си.

Годините за обучение преминават неусетно в много труд, но и с много забавни моменти. Наближава мигът обаче, когато учениците ще напуснат класните стаи на училището.

Снощи, на 19 март, г-жа Димитрова е „подмамена“ да отиде на театър с две от своите момичета. Постановката е „Крал Лир“, тя влиза и какво вижда? – целият ѝ клас е налице.

Още тогава разбрах, че нещо се готви – разказа Галина Димитрова.


След края на пиесата, при поклоните на артистите, лично граф Кент, най-верният на крал Лир, се изправя на сцената и моли публиката за още малко търпение. Актьорът Ивелин Керанов е вербуван от 12 Б и влиза в друга роля с голямо удоволствие. Той обявява, че в театъра са пристигнали писма от някакви институции и започва да чете: от НАП, от Социално осигуряване и една банкова сметка.
Тук вече ми стана ясно, че аз със сигурност съм в играта, продължи развеселена да разказва Галя Димитрова. Банковата сметка беше на мое име и аз трябваше да си я получа, качвайки се на сцената.

А постъпленията по банковата сметка на класната са: За грижата и любовта през годините получавате 26 сърца, които безусловно Ви обичат!

Толкова бях притеснена първоначално и толкова развълнувана от изненадата на децата, която буквално ме обгърна с уникалното усещане за обич – вече доста по-емоционално навлизаше в спомена за отминалата вечер Галя Димитрова. Имах си и облак от червени балони, и красиви цветя, и картичка с римувано послание, но най-вече имах тях – страхотните деца от моя 12 Б клас – търсещи, искащи, даващи, искрени!


На сцената в старозагорския драматичен театър излиза надпис : Елате с нас на бала!

Новатори! Вероятно 12 Б от ТГ са първите, които канят класния си на абитуриентския си бал по такъв нетрадиционен, но определено емоционален и уникален начин.

Галина Димитрова е старши учител в Търговската гимназия от 20 години, като всъщност целият ѝ трудов стаж е в училището. Тя преподава икономически дисциплини, извела е до дипломиране 3 випуска, а на 5 е била класен ръководител в различен период от обучението им.

Днес, когато новината за голямата изненада обиколи училищните коридори, колегите на Галя Димитрова сърдечно коментираха случилото се така:

Йорданка Комитова: От страхотен клас, за страхотна класна, страхотна изненада!

Донка Бинева: Галка, само тези невероятни деца са в състояние да те разтърсят от емоции! Само те могат да те накарат да се почувстваш като част от тяхната Вселена и да започнеш да пренареждаш своя свят по нови правила.

Източник: "Зарата" 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 853735
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930