Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2017 18:52 - Лудогорец изгони Кафу във Франция
Автор: radiovisioner Категория: Спорт   
Прочетен: 244 Коментари: 0 Гласове:
1



Българският шампион "Лудогорец" осъществи рекорден изходящ трансфер, като продаде звездата си Джонатан Кафу на френския "Бордо". Преговорите между двата клуба, които вървят от два дни, завършиха и бразилският нападател ще пътува за Франция, за да подпише личния си договор с тима.


Нападателят няма да играе в утрешния двубой за Суперкупата на България срещу "Ботев" (Пловдив), което значи, че последният му мач за разградчани беше преди седмица срещу "Апоел" (Беер Шева).


По информация на "Дневник" от два независими източника сумата на трансфера е около 6 млн. евро, които ще бъдат платени веднага на "Лудогорец". В договора между двата клуба се заложени и различни бонуси за разградчани при определен брой участия и постижения с екипа на "Бордо", както и при евентуално класиране за европейските турнири.



През миналия сезон "жирондинците" завършиха на шесто място в Лига 1 и се класираха за предварителните кръгове на Лига Европа. "Бордо" обаче изигра само два мача в турнира, след като отпадна от унгарския "Видеотон".


Кафу пристигна в "Лудогорец" през лятото на 2015 г. с трансфер от елитния "Сао Пауло". Той беше закупен за 2.2 млн. евро и все още държи рекорда за най-скъпо привлечен играч в Разград.


За два пълни сезона с екипа на шампионите Кафу записа 75 мача във всички турнири, в които вкара 22 гола и добави 14 асистенции.


image

© LAP.bg

Нападателят се радва след попадението си във вратата на "Арсенал".


Четири от попаденията му дойдоха в европейските турнири, като в групите на Шампионска лига се отчете с гол за 1:1 срещу "Базел" като гост и "Арсенал" (2:3) в София.


Най-силна форма бразилецът демонстрира в квалификациите на Шампионска лига през миналия сезон, особено в двубоите срещу "Цървена звезда" и "Виктория" (Пилзен). Срещу сръбския гранд той се отчете с два изумителни гола след индивидуални рейдове, а срещу чехите с две асистенции.


След силното му представяне през миналата есен Кафу привлече интереса на редица отбори от Западна Европа, сред които и английският шампион "Лестър". Много настоятелен за подписа на бразилеца беше и "Лацио".


През зимата собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев заяви, че няма да се раздели с нападателя за по-малко от 12 млн. евро, отхвърляйки няколко оферти.


Според непотвърдена информация по това време най-високите предложения към шампионите за били около 7-8 млн. евро.


image

© LAP.bg

Срещу "Цървена звезда" Кафу отбеляза два изумителни гола след индивидуални пробиви.


След като "Лудогорец" предпочете да задържи нападателя, формата му през пролетта драстично спадна. В последните си 13 мача във всички турнири Кафу не успя да се разпише, а в цифрово отношение головата му суша продължи 1123 минути.


Последното му попадение с екипа на шампионите е от 1 април 2017 г. срещу ЦСКА на стадион "Българска армия".


Трансферът на Кафу е четвъртият изходящ за това лято, след продажбите на Хосе Луис Паломино в "Аталанта", Браян Ангуло в мексиканския "Пуебла" и Милан Борян в "Цървена звезда".


Сделката за бразилеца ще е рекорд в клубната история на разградчани, както и за български клуб изобщо. До момента първото място се държеше от Жуниор Кайсара, продаден на "Шалке" срещу 5 млн. евро, колкото беше клаузата му за откупуване.



Тагове:   Лудогорец,   Кафу,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 854071
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930