Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2017 12:22 - Христо Иванов с провокация срещу свалянето на руски главен прокурор
Автор: radiovisioner Категория: Новини   
Прочетен: 317 Коментари: 1 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Партията на бившия правосъден министър Христо Иванов постави провокативен надпис срещу посещението на руския главен прокурор Юрий Чайка, който бързо беше свален


 Тази сутрин от "Да, България" изписаха върху надлеза на София Тех Парк на бул. "Цариградско шосе" в София "Чайка, вън от Европа!". Именно оттам, на път от летището, ще мине кортежът на руския магистрат №1, който тази седмица пристига на посещение при главния прокурор Сотир Цацаров. 

"Първото, което ще види генералният прокурор на Русия: Чайка, вън от европейска България!", написаха във Фейсбук от партията на Иванов, където публикуваха и снимка с надписа. 

Само час по-късно обаче той беше свален. Все още не е ясно кой го е премахнал. 

"Страхът пред съветския началник явно е огромен. Надписът "Чайка, вън от Европа!" вече е свален", заявиха от "Да, България".

Юрий Чайка е сочен като един от приближените на руския президент Владимир Путин и се твърди, че съгласува всички свои решения с него. А преди две години от Фонда за борба с корупцията на Алексей Навални го изобличиха в притежание на имущество от семейството му надхвърлящо многократно доходите. Самият Чайка обвини чуждите спецслужби, че стоят зад това, но не опроверга с факти разкритията.

От партията на Иванов вчера разпространиха позиция срещу посещението му у нас, за което все още не се знае кога точно ще се състои. Според "Да, България" полуконспиративният характер на това мероприятие е опит за заобикаляне на българското обществено мнение и израз на тоталната липса на легитимност на подобно действие. 

"Г-н Чайка не е обикновен представител на РФ и срещата с него не е част от регулярните и необходими двустранни отношения. Първо като министър на правосъдието и после като генерален прокурор, г-н Чайка е централно действащо лице в изграждането на авторитарния режим на Путин в Русия. Той е лицето на погазването на върховенството на правото и човешките свободи, репресията срещу медиите и опозицията, толерирането на корупцията и злоупотребата с власт и на задушаването на руската демокрация. 

Той е сред основните отговорни за актове на международна агресия и нарушения на международното право, държавно допустителство на политически убийства, замитане на следите на огромен брой политически и държавно организирани престъпления на Путиновия режим. Срещу г-н Чайка и неговото семейство има подозрения за корупция, чието разследване се спира от него самия", се казва в декларацията на на политическата формация. 

Междувременно днес Цацаров коментира пред журналсти по повод визатата на своя руски колега, че ще бъде подписана програма за двустранно сътрудничество. Тя ще включва взаимно обучение на прокурори, като първото мероприятие ще е сътрудничество в областта на антитероризма.

Преди няколко месеца Цацаров беше на гости на Чайка в Москва и тогава беше съобщено, че са обсъждали наказателното преследване на "чуждестранни бойци".



Гласувай:
0



1. ok3223 - НИЩОЖЕСТВА
18.09.2017 12:46
Една партийка от файтон ненормалници, щ се опитва да влияе на политиката на България. ТОВА СА ПОЛТИЧЕСКИ ТРУПОВЕ, КОИТО СЕ ОПИТВАТ ... ДА ДЪЗКРЪСНАТ ОТ МЪРТВИТЕ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 850551
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031