Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2017 11:52 - СОБСТВЕНИКЪТ НА ТВ „СКАТ" С КОМЕНТАР ЗА КАЛИАКРА!
Автор: radiovisioner Категория: Политика   
Прочетен: 536 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Донякъде не е вярно, че хората в Черноморска Добруджа няма да могат да използват земите си за земеделие, тъй като става въпрос предимно за пустееща земя. Територията, която е защитена, е била очертана "буквално с флумастер" от природозащитници преди години, каза собственикът на телевизия "Скат" Валери Симеонов по Нова ТВ. 

В момента тази ивица са пустеещи земи, на които има няколко ветропарка и голфигрище, подчерта той. 

"Ако няма заповед за забрана на строителството и на различни видове дейности, това носи всеки ден глоба на България. Не мога да упрекна министъра на околната среда и водите за издаването на тази заповед, защото всеки ден забавяне носи загуби от 20 000 евро на държавата. Преди 18 месеца България е осъдена. Делата са приключили с решение на съда, че България подлежи на санкции", подчерта шефа на Скат.

По думите му голяма част от протестиращите срещу тази заповед са донякъде манипулирани поради липса на информация. Според Симеонов реакцията на хората е била провокирана именно от недобра информираност. 

Земите на Калиакра, предложени за "Натура" още през 2004 г., са били по онова време напълно пустеещи. Всички промени, голфигрища и ветропаркове са направени по-късно. 

„На този етап въпросът със защитена зона „ Комплекс Калиакра” ще бъде решен с компенсации или с възмездяване с земи, тъй като става въпрос за неголеми територии”, съобщи Симеонов.

"Става въпрос за тясна ивица покрай самия бряг. В момента по-голямата част от тази ивица е от пустеещи земи. Не става въпрос за големи територии, не става въпрос и за ощетяване на голям брой хора, уточни той. 

"За тази територия има забрана за извършване на всякаква земеделска дейност. Има и участък от акваторията, в който е забранено "тралянето". Риболовът не е забранен. Риболовът е разрешени. Хората, които имат лодки, могат да продължават да излизат на риболов”, подчерта Симеонов. 

След среща във Варна на Бойко Борисов и четирима министри с протестиращите стана ясно, че същинските преговори ще се проведат утре в София. От инициативните комитети на собствениците на имоти обаче заявиха, че на този етап отказват да участват в разговори, на които са поканени и зелени НПО. 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 854642
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930