Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2017 10:50 - Антон Тодоров си тръгна от парламента
Автор: radiovisioner Категория: Политика   
Прочетен: 1161 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Парламентът прие оставката на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров. От партията заявиха, че той не е заплашвал журналиста от Нова ТВ, но въпреки това я подкрепиха.



 Само "Воля" бяха против. 

„За“ прекратяване на пълномощията на Тодоров гласуваха 153 народни представители, "против“ - 14, а 11 - "въздържал се“. 

Явлението "Антон Тодоров“ разкрива кухнята на партия ГЕРБ, коментира по време на дебатите зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев. Той попита защо я няма всенародната любов за Антон Тодоров. 

„Само за седмица Антон Тодоров се превърна от изключителна личност с перфектна аналитичност и пунктуалност (по думите на Цветан Цветанов - б.р.) до нежелан колега, който тежи на ГЕРБ. Десетина дни от номинацията за шеф на Комисията по досиетата, а сега оставка. Защо бе, колеги, нима не нарича често и цветущо опозицията „убийци“? Нима не громи достатъчно комунистите?“, попита Стойнев иронично.

По думите му Тодоров е дръпнал рязко маската и всички сме видели какво е ГЕРБ. 

"ГЕРБ е вътрешна сила, която подрива демокрацията, националното единство и авторитетът на институциите. Антон Тодоров е символ как в политиката влизат хора, които я превръщат в мръсна работа“, добави социалистът, цитиран от "Фокус". 

Той призова колегите си да си представят какво е щяло да стане, ако Тодоров е оглавил Комисията по досиетата. Стойнев подчерта, че БСП винаги ще настоява за държавност и призова ГЕРБ да спрат да разяждат институциите отвътре. 

Категорично ще гласуваме „против“ оставката на Антон Тодоров, заяви обаче лидерът на „Воля“ Веселин Марешки

„Считаме, че в никакъв случай той не е по-лош от Делян Добрев или Валери Симеонов“, посочи той. „Трябва да разглеждаме в съвкупност порочните практики, които съществуват и в правителството, и в парламента“, заяви Веселин Марешки. „Ще следим всички процеси да бъдат изчистени от политическия живот. Тези примери трябва да бъдат в парламента, за да не ги забравяме“, каза още лидерът на „Воля“. 

ДПС: Оставка и на Симеонов

Ще искаме оставката и на Валери Симеонов, защото си позволява да използва езика на омразата и е символ на тази омраза, заяви пък депутатът от ДПС Йордан Цонев, подчертавайки, че партията ще подкрепи тази на на Антон Тодоров.

По думите му тя е "абсолютно навременна и точна от гледна точка на това, което се случи „през тази сесия и от началото на този парламент, не само в медиите, но и тук от трибуната на тази зала". 

"Ако сега БСП в лицето на Драгомир Стойнев говори за езика на омраза, ние от ДПС от две години говорим за този език. Днес берем плодовете на този език", допълни Цонев. 

По думите му, без значение дали езикът на омразата е насочен от националистите към малцинствата и от комунисти и антикомунисти, бивши настоящи и мимикрирали, той няма място в тази зала, защото от тази висока трибуна става официален език.

Той се обърна към националистите и ги разкритикува, че репликират от място: 

„Какъв език има вицепремиерът Валери Симеонов. Той не е ли един от тези, които са пионери на този език“. 

Вчера в ПГ на ГЕРБ обсъдихме и въпроса за Валери Симеонов. Всеки от нас може да има естетически проблеми с изказвания, но ние не приемаме, че той и Антон Тодоров са заплашвали журналист, отвърна Тома Биков от ГЕРБ. 

„В последните седмици сме свидетели на компроматна атака, която ескалира в компроматна война, която има за цел да свали демократично избраното правителство. Единствената възможност за стабилно управление и ясно мнозинство беше ГЕРБ - „Обединени патриоти“. За езика на омразата съм съгласен, че съществува, но не във формата - управляващите говорят с езика на омразата, а опозицията с езика на любовта“, добави той. 

Биков беше категоричен, че няма да влязат в този тон, няма да се обясняват, а ще продължат да изпълняват програмата си и да управляват страната.

"Ще продължаваме да печелим избори, както преди 3 дни (местни избори в няколко населени места - б.р.). Успокойте се, ще бъде полезно и за вас. Да спорим за идеи, политики, програми. Да не свеждаме дебата до най-ниските нива, на личностна и роднинско-личностна основа“, обърна се той към БСП. 

По-рано колежката му от ГЕРБ Десислава Атанасова коментира, че Тодоров задава стандарт и оттук нататък, който си позволи поведение като неговото, трябва да подава оставка.

Междувременно пред Министерски съвет журналисти протестират срещу натиска и опита за цензура на властта над медиите, на който отиде и самият Виктор Николаев, срещу когото Антон Тодоров и Валери Симеонов си позволиха скандалните реплики.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 854183
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930